Hlavní obsah

V hale Hlavního nádraží v Ostravě přibylo piano

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multižánrové centrum současného umění Cooltour přináší do Ostravy projekt, který úspěšně funguje v mnoha evropských městech. Do veřejného prostoru umístí piana a každý kolemjdoucí si na ně může zahrát. První piano bylo v pátek 20. prosince instalováno na Hlavním nádraží v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Nově upravený přednádražní prostor Hlavního nádraží Ostrava. 20.12.2013

Článek

Projekt s názvem Piana Ostravě navazuje na aktivitu kavárníka Ondřeje Kobzy, který inspirován ze zahraničí rozmístil piana v Praze a dalších městech České republiky.

„Nápad umístit piana do ulic se těší velkému zájmu, protože jednoduchým způsobem oživuje veřejný prostor a zároveň vybízí k přímému zapojení lidí v něm,” vysvětlil Andrej Harmečko, ředitel Cooltour Ostrava

„Hlavní nádraží je první vlaštovkou, v příštím roce chceme ke spolupráci oslovit i nádraží ve Svinově a s příchodem jara vyjít s piany přímo do ulic. Chystáme také další koncerty a akce, které se k pianům v ulicích vážou,” dodal Harmečko.

Na vánočním koncertě v neděli 22. prosince v 16.00 hodin vystoupí v hale ostravského Hlavního nádraží klavírista, skladatel, hudební pedagog a ostravský rodák Boris Urbánek. Bude tak prvním, kdo si na piano zahraje - pak už bude nástroj k dispozici všem, kteří budou chtít ukázat veřejnosti svůj um.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám