Hlavní obsah

V Habartově se hrál 3. ročník turnaje ve vodním fotbálku

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí se odhodlali habartovští futsalisté v čele s Honzou Rodem uspořádat ve sportovním areálu vedle základní školy velmi oblíbený turnaj ve vodním fotbálku, který se těší nejen značné přízni aktivně zapojených sportovců, ale i velkému diváckému zájmu.

Foto: Aleš Plevka

Hlavní organizátor akce spolu se starostou Habartova I. Zemkem zahajují 3. ročník vodního fotbálku

Článek

Za krásného počasí, které se zdálo s ohledem na současné počasí, takřka zázrakem se v sobotu 16. července zaplnil sportovní areál členy osmi týmů, které se zapojili do sportovního klání.

V pátek se organizátoři sešli, aby připravili zázemí pro téměř 4 desítky fotbalistů a samozřejmě i diváky, kteří si tuto atraktivní a mnohdy i komickou podívanou nenechají ujít. Na ploše vedle hřiště vyrostly celkem tři altány, přičemž ty dva větší byly zaplněny stoly a lavicemi a sloužily jako místo odpočinku či posezení s kamarády. Ten menší byl pak určen pro R. Roda, který se staral o ozvučení akce a prostřednictvím hudby i o dobrou náladu. Na svém místě se ocitl i stánek, který byl po celý následující den v obležení hladovců a žíznivců.

V sobotu ráno dorazilo i nafukovací hřiště a chvíli na to i JSDH, která vypomohla s napouštěním bazénu. Od půl deváté probíhala prezence týmů a krátce před devátou mohl H. Rod za asistence starosty města I. Zemka zahájit celé sportovní klání. Většina účastníků patří mezi ty tradiční, a tak nebylo nutné toho moc vysvětlovat, postačilo letmé připomenutí pravidel. 

Hrálo se systémem každý s každým, jednou 15 minut a celkově proběhlo 28 utkání. Borci dávali do boje vše a o napínavé, komické či ekvilibristické situace nebyla nouze. Padaly i krásné branky dosažené z první hlavou, které byly počítány za dva. Bylo to o to těžší, že hlavu pokrývala helma, která měla při pádu zabránit zranění. To se podařilo, a tak drobným zraněním se nevyhnuly jen chodidla a holeně, jež nesly stopy nakopnutí, kterým se prostě vinou kluzkého terénu či na vlnách neposedně poskakujícího míče nedalo při nejlepší snaze vyhnout.

Po šesté bylo dohráno a H. Rod se za pomoci starosty města pustil do vyhlášení výsledků. Vítězství s 19 body znovu obhájil pořádající tým. 2. místo patřilo s 18 body Komárovcům a 3. příčku se 13 body obsadili Divočáci z Krásna. Všechny týmy si však odnesly pohár a i drobnou cenu. Akce se povedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám