Hlavní obsah

V Chropyni na Kroměřížsku hořel večer rodinný dům

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár rodinného domu v Chropyni na Kroměřížsku v pondělí 6. srpna večer likvidovaly tři hasičské jednotky. Výše škody zatím nebyla vyčíslena.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár likvidovaly tři hasičské jednotky.

Článek

„Majitele domu kvůli podezření, že se nadýchal kouře, ošetřila posádka vozu zdravotnické záchranné služby. Na zjištění přesné příčiny události pracuje kroměřížský vyšetřovatel hasičů,“ informoval v úterý ráno Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Požár rodinného domu v Chropyni byl na krajské operační středisko hasičů nahlášen v 20:59 hodin. Operační důstojník na místo ihned vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž a jednotku dobrovolných hasičů z Chropyně. V rámci mezikrajské pomoci k události vyjeli také profesionální hasiči ze stanice Kojetín v Olomouckém kraji. 

„Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu hasiči požár rodinného domu potvrdili. Okamžitě vyhledali muže, který v domě bydlel, a vyvedli ho mimo nebezpečí. Kvůli podezření, že se nadýchal zplodin hoření, povolali zdravotnickou záchrannou službu,“ popsal mluvčí hasičů.

Jakmile uhasili veškeré plameny hasiči pomocí speciálního zařízení CCS Cobra zlikvidovali skrytá ohniska v mezistropí. Po rozebrání zasažených konstrukcí a odvětrání zakouřených prostor zkontrolovali budovu, aby mohli vyloučit další nebezpečí vzniku požáru. Celkovou likvidaci oznámil velitel zásahu ve 22:12 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám