Hlavní obsah

V Chlumu u Hradce Králové byl založen fan club Viktora Sodomy

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S trochou nadsázky lze říci, že se Chlum u Hradce Králové podruhé zapsal do historie. Tentokrát do historie populární hudby. V pátek 30. března zde byl totiž založen fan club legendárního zpěváka Viktora Sodomy.

Foto: Petr Novák

Legenda českého bigbítu zpívala na Chlumu u Hradce Králové.

Článek

Významného představitele českého bigbítu 60. let, který si vedl výtečně i v dalších letech ve sféře středního proudu, na tento den pozval do Chlumu Jaroslav Balcar z Čistěvsi, který v místním hostinci U polních myslivců pravidelně pořádá hudební vzpomínkové večery na hvězdy československé popmusic v rámci cyklu Hluboká brázda. Pro Viktora Sodomu to byla první návštěva tohoto místa po 44 letech.

„Naposledy jsem tady na Chlumu vystupoval v roce 1968 se skupinou Matadors,“ připomněl v úvodu svého vystoupení a vzápětí byl mile překvapen, když se z řad diváků ozvalo několik pamětníků tohoto koncertu.

Vystoupení Viktora Sodomy trvalo  hodinu a půl a zazněly na něm hity jako Parní stroj, Trpaslíci trávou jdou, Haló, děťátko, Ke hrám míčky jsou nebo Žárlivý kakadu. V závěru zpěvák sklidil od asi padesátky přítomných hostů obrovský aplaus ve stoje.

Poté se ujal slova Stanislav Kolka, prezident fan clubu zpěváka Petra Nováka. „Když může mít svůj fan club Petr Novák, proč by ho nemohl mít Viktor Sodoma?!“ Přítomní na jeho slova reagovali nadšením. „Před chvílí tady zazněla písnička Až mi bude sto, kterou pro mě napsal můj kamarád František Ringo Čech a předpověděl mi tím dlouhověkost. Když jste mně v 67 letech založili fan club, tak doufám, že se té stovky opravdu dožiju,“ okomentoval vznik svého fan clubu Viktor Sodoma.

Zakladatelé klubu zprovoznili stránky fanclubviktorasodomy.blog.cz, kde najdou zájemci o členství další informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám