Hlavní obsah

V Českém Šternberku zazní nejlepší písně z rockových oper RockOpery Praha

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha vystoupí v sobotu 18. července od 16 hodin na jedinečném festivalu River Fest 3 v Českém Šternberku. Se svými sólisty a instrumentalisty nabídne hudebně-dramatický průřez nejlepších skladeb z rockových oper Antigona, 7 proti Thébám, Oidipus Tyranus a Faust.

Foto: Archív RockOpera Praha

Na River Fest 3 v Českém Šternberku zazní také pecky z Fausta - zatím poslední rockové opery jediného českého divadla pro rockery.

Článek

Chybět nebude ani ohnivá a akrobatická show skupiny Pyroterra.

„Na festival River Fest 3 se velmi těšíme, bude to jedinečná příležitost poslechnout si naši hudbu pod širým nebem v krásném prostředí přírodního tábořiště mezi řekou Sázavou a historickým městem Český Šternberk. Fanoušci se mohou těšit na rockové pecky z našich známých oper v podání Honzy Toužimského, Jiřího Zonygy, Viktora Dyka, Žántí a dalších sólistů, vynikající Pyroterru s ohnivou a akrobatickou show nebo na vzácné hosty kapely Elbereth, Jagabab, Defynyce, Posmrtné zkušenosti a další. Celou akci pak zakončí afterparty,“ nastínila program festivalu zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Divadelní prázdniny uzavřely RockOperu Praha až do poloviny září. Letos se však jediné rockové divadlo u nás rozhodlo vyjet za svými fanoušky do několika měst České republiky. Diváci tak mohou na řadě letních akcí potkat zpěváky, tanečníky, akrobaty a další členy souboru.

„Antická trilogie Oidipus Tyranus, 7 proti Thébám, Antigona a novinka letošní sezóny opera Faust slavily u publika během roku úspěch. První nadšené ohlasy máme čerstvě z ohnivého festivalu Polná v plamenech, kde jsme s nadupanou choreografií skupiny Pyroterra představili ukázku z Fausta. Jsme zvědaví, jak jednotlivé skladby vyzní ve zcela jiném prostoru, než nabízí naše divadelní aréna v Holešovicích, a jak je přijmou samotní diváci,” dodala Pavla Forest.

Reklama

Výběr článků

Načítám