Hlavní obsah

V části Roudnice nad Labem budou v lednu volby

Novinky, Anna Burdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opakované hlasování v komunálních volbách se v Roudnici nad Labem bude konat 8. ledna 2011. Rozhodlo o tom Ministerstvo vnitra ČR. Opakování voleb se týká jednoho volebního obvodu, kde docházelo k volební agitaci a organizovanému svážení voličů k urnám.

Článek

Opakované volby proběhnou v pátek 8. ledna 2011 v základní škole v Krabčické ulici. Budou se konat na základě rozhodnutí Krajského soudu v Ústí nad Labem z 15. listopadu. Soud sice zamítl návrh na rozhodnutí o neplatnosti voleb do zastupitelstva města, výsledek voleb z prvního volebního okrsku však prohlásil za neplatný.

Komunální volby, které se konaly 15. a 16. října, v prvním volebním okrsku v Roudnici nad Labem neprobíhaly zcela podle regulí.

Neznámí organizátoři v jednom z místních barů přesvědčovali voliče, aby na hlasovacích lístcích zaškrtli stranu Roudničané, za což jim nabízeli finanční obnos. V mikrobusu je pak odváželi do volební místnosti. Případ poté šetřila policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám