Hlavní obsah

V Bušínově se bude na Velikonoce v ledové vodě otužovat i vodník Čochtan

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z otužileckých podniků s názvem Velikonoční otužování je naplánován na neděli 31. března v Zábřehu - Dolním Bušínově. O půl druhé odpoledne se do vody horní přehrady Rekreačního střediska Bozeňov ponoří otužilci ze všech koutů České republiky, aby tak oslavili nadcházející Velikonoce.

Foto: CVČ Dolní Bušínov
Článek

„Očekáváme hojnou účast otužilců. Po zkušenostech ze závěru minulého roku, kdy se do vody během Bozeňovských ledů ponořilo 31 otužilců, bychom rádi atakovali hranici 50 plavců," uvedl Bohumil Molek z Plaveckého klubu Zábřeh, který společně s Centrem volného času Bozeňov akci pořádá.

Přítomen bude i vodník Čochtan s tatarem, který zejména plavkyně před vstupem do vody řádně „vymrská“. „Jako zpestření bude vyhlášena soutěž o nejoriginálnější plavecký kostým, oceněn bude nejmladší a nejstarší otužilec a také ten, který do Dolního Bušínova dorazí z největší dálky," sdělil Michal Kubica z Centra volného času Bozeňov. 

Program doplní Velikonoční výtvarná dílna s praktickou ukázkou pletení tatarů, drátování a malování vajíček. Pro diváky je zajištěno občerstvení a ukázky práce dobrovolníků z Českého červeného kříže Zábřeh.

Akce se koná za podpory města Zábřeh a záštitu nad Velikonočním otužováním převzal hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám