Hlavní obsah

V budově jihočeského krajského úřadu vítá návštěvníky Petr Vok

Novinky, Jakub Straka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský úřad Jihočeského kraje vzdal v rámci svého jubilea hold výjimečnému českému rodu Rožmberků.

Foto: Jakub Straka
Článek

V letošním roce uplynulo deset let od založení krajských úřadů. Ten jihočeský si své založení připomenul 7. září dnem otevřených dveří.

Na nádvoří hlavní budovy Krajského úřadu Jihočeského kraje měli návštěvníci možnost shlédnout prezentaci složek Integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje. Zájemcům předvedly zásahové vozidlo, policejní motorku s výbavou, vozidla a přenosné zařízení hasičského záchranného sboru. K vidění byla i kynologická brigáda se psy a ukázky obvazové a oživovací techniky.

U příležitosti dne otevřených dveří se do hlavní budovy krajského úřadu v ulici U Zimního stadionu přestěhovala z Rožmberského paláce Pražského hradu výstava Rok růže. Výstava nabízí na ploše dvaceti zastavení ucelený pohled na život vladařů rožmberského rodu. Autoři předložili vedle nástinu „velkých“ politických dějin i exkurz do všedního dne dominia a příbytku aristokrata i ozřejmili nelehkou úlohu ženy ve společnosti na přelomu středověku a raného novověku.

Výstava Rok růže je v hlavní budově Krajského úřadu v Českých Budějovicích volně přístupná do 16. září. Koncem měsíce se přestěhuje do Třeboně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám