Hlavní obsah

V brněnském Divadle Husa na provázku se šijí roušky

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Z jedné strany slyšet sebechválu, z druhé planou kritiku. Více institucí, skupin občanů i jednotlivců dá přednost aktivní pomoci. V dané situaci jako za jiných kalamit a za všech dob bývá nejen vítaná, ale i nezbytná. Divadlo Husa na provázku na Zelném trhu v Brně zřídilo provizorní dílnu. Spolupracuje se Sijemerousky.cz

Článek

V divadle je také sbírán materiál potřebný k šití těchto ochranných prostředků. Výroba se však potýká s velkým nedostatkem šňůrek. Jeden z hlavních výrobců, závod VTC, a.s. v Uničově je celý v karanténě, takže nezbytné šňůrky nemůže dopravit.

Sijemerousky.cz se proto obrací všechny, kteří by tento materiál mohli poskytnout, aby se ozvali na e-mailové adrese sijemerousky@gmail.com. Zde se soustřeďují také požadavky nemocnic, sociálních zařízení a dalších organizací, dobrovolníků atd., kteří roušky potřebují.

V Huse na provázku se pracuje na výrobě roušek denně od 8 do 20 hodin ve čtyřech směnách po třech hodinách. Velmi potřební a vítaní jsou také dobrovolníci, k šití roušek ve své domácnosti. Dobrovolníkům je možno doručit materiál na šití a následně u nich roušky vyzvednout.

Všem, kdo by chtěli šít roušky doma, nebo přímo v Divadle Husa na provázku, je adresována prosba, aby se registrovali na webových stránkách www.sijemerousky.cz

Od 17. března 2020 je zřízena infolinka 542 123 425, která bude v provozu každý den čase 8 – 18 hodin. Šijeme roušky a Divadlo Husa na provázku děkuje všem, kteří pomáhají.

Reklama

Výběr článků

Načítám