Hlavní obsah

V Brně vzniklo jedinečné místo – Centrum Syřiště

Novinky, Karolína Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnské neziskové organizace otevřou ve středu 24. října v 18 hodin za finanční podpory Nadace Vodafone Česká republika společenské centrum pojmenované po brněnském architektovi Jaroslavu Syřišti.

Foto: NaZemi

Dobrovolníci v Brně například prodávají fair trade produkty

Článek

Centrum Syřiště bude sídlit na Kounicově ulici číslo 42, v domě, který navrhl ve 20. letech 20. století Jaroslav Syřiště v rondokubistickém stylu.

Mělo by sloužit především dobrovolníkům angažujícím se v brněnských neziskových organizacích. Budou zde mít prostor pro realizaci vlastních nápadů a předávání si znalostí a dovedností. Centrum Syřiště je jejich první společným projektem, na němž pracují bez nároku na finanční odměnu.  

Otevření Centra Syřiště se koná v rámci dnů proti chudobě zajišťovaných kampaní Česko proti chudobě. Na slavnost přijede manažer panamského fair tradového družstva COOBANA, Antonio Jordan Jimenez. Fotograf Tomáš Hájek a kreslíř Dalibor Krch zde představí výstavu fotografií a kreseb o životě lidí v Ugandě, kteří jsou zapojeni do fair trade zemědělství, konkrétně do pěstování kávy, čaje a vanilky.

V blízké budoucnosti chystají dobrovolníci v Centru promítání dokumentárních filmů či pořádání večerů deskových her i pro širokou veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám