Hlavní obsah

V Brně se bude běhat od pátku až do neděle

Novinky, Lenka Žáčková

V pátek 9. listopadu v podvečer budou v Brně odstartovány běžecké závody Sport Life! Run powered by GoGEN pro děti i dospělé. Bude odstartován i šifrovací závod Tmou. V sobotu se poběží s charitou Runsmile a vše uzavře nedělní Predator run.

Foto: Archiv BVV

Běhání je prostě populární

Článek

Sport Life! Run powered by GoGEN, je otevřený závod, který je určen několika  kategoriím. Je prvním ze série „Life! běhů“. Start i cíl je umístěn u hlavní brány  brněnského výstaviště, skrze které se poběží - po asfaltu, trávě i štěrku. Závody vyžadují registraci, které najdete zde.

Pořadatelé vyhlásili několik kategorií:

Děti ve věku 5 až 10 let, trasa na 500 m

Muži a ženy do 36 let, trasa 5 nebo 10 km

Muži a ženy nad 36 let, trasa 5 nebo 10 km

Na vítěze čekají prize money, značková elektronika a další ceny, děti navíc potěší výhry z kolekce GoGEN Maxipes Fík. Běžecké aktivity různých stupňů náročnosti v rámci festivalu Life! mají své patronky, jednou je herečka Pavla Vitázková a druhou cvičitelka Hanka Kynychová. Společně s nimi jistě protnou startovní čáru stovky závodníků, a to od malých dětí až po ostřílené běžce.

První a největší běh bude mít start v pátek 9. listopadu a večer bude odstartován i noční běh, nebo spíše šifrovací hra, „Tmou“. Pokud máte rádi napětí, jste schopni ujít až 20 km od pátku večera do sobotního poledne a máte logické myšlení, pak je pro vás tato hra jako dělaná. Ale pozor -  na každé další stanoviště se dostáváte pouze tehdy, když správně vyluštíte šifru. V opačném případě pro vás hra končí!

Třetí běh je plánován na sobotu 10. listopadu a jde o charitativní akci Runsmile. Slyšeli jste už o zdravotních klaunech, co rozdávají radost dětem v nemocnicích? Tak i na jejich podporu je určen tento běh, pro který je vymezen čas v sobotu od 10 do 17 hod. Běžet může skutečně každý, trať totiž měří pouhou jedinou míli a navíc se bude od startu až po cíl usmívat.  

Poslední ze závodů je plánován na neděli 11. listopadu a jde o nejjednodušší verzi tzv. Predator závodů Predator run. Třináct překážek a celkem sedm kilometrů trasy bude připraveno nejen na výstavišti, ale i v jeho blízkém okolí. Do soutěže se mohou zapojit jednotlivci, týmy i skupiny, takže neváhejte a posuňte si běžeckou laťku opět o překážku výš! A nemějte strach, náročnost trati je koncipovaná tak, abyste si závod i dobře užili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám