Hlavní obsah

V Březnici na Příbramsku si připomenou Voskovce a Wericha

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 5. května připravuje Divadelní soubor Gymnázia Příbram vystoupení se svou nejnovější hrou Panorama V+W v Kulturním domě v Březnici. Pásmo her z Osvobozeného divadla zahrají mladí herci obyvatelům Březnicka od 19 hodin.

Foto: Michaela Rozšafná

Panorama V+W v podání Divadelního souboru Gymnázia Příbram

Článek

Po dvou vystoupeních v Příbrami a březnové pražské premiéře v Žižkovském divadle Járy Cimrmana to tak bude pro divadelní soubor již čtvrtá repríza tohoto hudebně-dramatického pásma.

„V Panoramatu nás hudebně doprovází jazzový soubor Gymband a tanečnice z Baletní školy Ivany Bouší,“ uvedl vedoucí divadelního souboru, autor hry a student čtvrtého ročníku Gymnázia Příbram, Martin Johanna. „Spojením třech složek – dramatické, hudební a taneční – jsme chtěli navodit atmosféru Osvobozeného divadla za působení trojice Voskovec, Werich a Ježek,“ řekl Johanna.

Záměrem autora bylo vytvořit hru, v níž divák nalezne velice známé divadelní kusy jako je Balada z hadrů, Těžká Barbora, Divotvorný hrnec a jiné. Zároveň bude mít možnost poznat raritní texty (Líčení se odročuje, Vest pocket revue atd.).

„Původně jsem chtěl koncepcí hry odstranit klišé, že píseň Život je jen náhoda se zpívá v závěru. Podařilo se mi to jen částečně, neboť tato píseň sice zazní hned v úvodu hry, ale na závěr představení je vložena píseň Děkujeme pánové, což je píseň Život je jen náhoda s jiným textem. K písni David a Goliáš napsali V+W celkem pět textů, které zazní v představení i s novým, šestým, aktuálním textem,“ dodal Martin Johanna.

Reklama

Výběr článků

Načítám