Hlavní obsah

V Bohumíně se našla vyšší částka peněz, zbývá vypátrat majitele

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hledá se člověk, který ztratil na začátku minulého týdne v centru Bohumína vyšší obnos peněz. Neobvyklý nález odevzdal poctivý nálezce. Bohumínská radnice zatím marně pátrá po jejich nešťastném majiteli.

Foto: Lucie Balcarová

Poctivá nálezkyně Marcela Závorková před pěti lety odevzdala do radničních ztrát a nálezů tašku s pěti tisíci dolary a patnácti tisíci korunami.

Článek

Obrátit se může na radniční oddělení ztrát a nálezů, a to buď osobně, případně emailem na adresu kvicalova.marketa@mubo.cz.

„Informaci jsme zveřejnili na webu města i na Facebooku, rozeslali jsme stovky smskek a e-mailů lidem zaregistrovaným v naší elektronické službě E-info. Podle statistik si informaci přečetlo několik tisíc lidí. Dalo by s nadsázkou říct, že o ni mluví celé město. Zatím se nám ovšem ten správný majitel nepřihlásil. Věříme, že se nakonec přece jen najde,“ uvedla v úterý vedoucí organizačního odboru bohumínské radnice Miroslava Šmídová.

Podobný případ se stal v Bohumíně před pěti lety. Těsně před Vánocemi tehdy našla pracovnice Českých drah Marcela Závorková v nenápadné tašce přes pět tisíc dolarů a patnáct tisíc korun, podle tehdejšího přepočtu asi 114 tisíc korun. Tašku objevila zapadlou mezi sedadly ve vlakovém kupé v Bohumíně.

Neobvyklý nález donesla do radničních ztrát a nálezů. Majitele se radnici podařilo ještě ten den vypátrat. Pátrání usnadnily cestovní pasy, které byly v tašce společně s penězi. Ve vlaku ji tehdy zapomněl česko-americký pár. Nálezkyně dostala desetiprocentní nálezné a bohumínští radní ji při vyhlašování Osobností Bohumína věnovali zvláštní ocenění.

Podaří se majitele peněz najít i tentokrát? Bude mít i tento příběh šťastný konec?

Reklama

Výběr článků

Načítám