Hlavní obsah

V Albrechticích nasněžilo a odstartoval advent

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečný pohled se naskytl v uplynulých dnech lidem v Albrechticích nad Vltavou. Na návsi obce na Písecku svítil vánočně vyzdobený smrk a v lese napadl sníh. Nejednalo se ale o rozmar počasí, ani časovou anomálii. Šlo o práci filmařů, kteří zde natáčeli jednu ze svátečních televizních reklam.

Foto: Petr Pokorný

V Albrechticích odstartoval advent, ale jen filmařský.

Článek

Vypadalo to, jako by Vánoce přišly o dva týdny dřív. I přes teploty nad nulou leží v  lese sníh, na návsi znějí koledy a do dálky svítí slavnostně ozdobený patnáctimetrový smrk. Alespoň Albrechtice už žily adventem. Ovšem jen po dobu natáčení reklamy energetické společnosti ČEZ.

„Nabídku filmařů jsme rádi přijali, pro obec je to výborná prezentace i určitý přínos do rozpočtu. Natáčení život v obci nezkomplikuje a je vítaným zpestřením předvánočního období. Finančně si přilepší i komparzisté, kterými jsou výhradně obyvatelé Albrechtic a okolních obcí. Děti se navíc dobře baví,“ okomentoval dění v obci starosta Albrechtic nad Vltavou Miroslav Ušatý.

Při vlastním natáčení spotu bylo na Albrechtické návsi opravdu živo. Plno lidí, všude spousta filmové techniky a světel. Nad vším tím mumrajem létaly dva drony s kamerami. „Máme zde zhruba šedesátičlenný filmový štáb a čtyřicet účinkujících,“ přiblížil vedoucí produkce ze společnosti Filmservice Productions Lukáš Heinitz.

Natáčení v jižních Čechách je podle filmařů jen jednou z částí skládačky, která se má odehrávat v celé České republice. Zadavatelé reklamy jsou ale zatím spíše tajemní.

„Zdaleka to není jen o televizní reklamě, s řadou lidí se do konce roku potkáme osobně, zvažujeme i speciální vánoční akce na našich významných zdrojích, ale zatím je předčasné vše prozrazovat,“ říká marketingová manažerka společnosti ČEZ Michaela Ziková.

Například elektrárna Temelín, kde by se jedna ze speciálních akcí mohla odehrávat, už má za sebou letos výjimečný videomapping „Noční hlídač“, který upoutal pozornost tisíců obyvatel a návštěvníků – více na: https://www.cez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/6434.html.

Vánoční strom v Albrechticích už podle starosty na návsi zůstane až do Tří Králů. Změní se ale jeho výzdoba a znovu se rozsvítí až se začátkem adventu, kdy zároveň odstartuje i místní sváteční program.

Reklama

Výběr článků

Načítám