Hlavní obsah

Uznávaný hardrockový kytarista Michael Schenker zavítá do Prahy

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květnový koncert Michaela Schenkera, velikána elektrické kytary, bude unikátní tím, že Praha je jedinou zastávkou Schenkerova turné „Temple Of Rock Tour 2012“ ve střední Evropě.

Foto: Petr Hejna

Michael Schenker - foto archiv

Článek

Schenkerovy začátky jsou spjaty s německými Scorpions, kde hrál spolu se starším bratrem Rudolfem. V roce 1972 s nimi natočil debutové album   „Lonesome Crown“, v r. 1974 se částečně jako spoluautor podílel třemi kompozicemi na  albu „Fly to Rainbow“ a v roce 1979 si ve třech skladbách zahostoval na titulu "Lovedrive“.

Během společného turné s britskými UFO v r. 1973 (Scorpions vystupovali jako předkapela) se následně k této zavedené kapele přidal. Rok poté UFO již se Schenkerem vydali své třetí album „Phenomenom“ a do roku 2002 s nimi nahrál dalších osm titulů.

V r. 1979 vzniká i projekt Michael Schenker Group, tedy variabilní seskupení kolem Michaela, kde se objevili během let muzikanti jako např. Carmine Appice, Cozy Powel, Simon Phillips, Don Airey nebo Graham Bonnet.

Schenker se zakrátko stal prvním německým hudebníkem, uznávaným na angloamerickém hudebním poli. Pokud tedy nepočítáme Johna Kaye, frontmana amerických Steppenwolf, který se narodil ve východním Prusku pod jménem Joachim Fritz Krauledat.

Schenkera na turné letos doprovází bubeník Herman Rarebel a baskytarista Francis Buchholz (oba v minulosti působící ve Scorpoins, klávesové nástroje a kytaru bude střídat Wayne Findlay a za mikrofonem bude k vidění a slyšení Doogie White, známý zejména z poslední sestavy Rainbow.

Koncert proběhne 21.5.2012 v Retro Music Hall, Francouzská 4, začátek 20.00 hod.

Reklama

Výběr článků

Načítám