Hlavní obsah

Úspěšní sportovci převzali stipendium

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádné stipendium za vzornou reprezentaci Západočeské univerzity v Plzni převzalo v úterý 9. prosince na rektorátu ZČU z rukou rektorky Ilony Mauritzové 12 studentů, kteří v letošním roce reprezentovali svoji univerzitu na akademických mistrovstvích ČR a dalších domácích i světových soutěžích.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Mimořádné stipendium za vzornou reprezentaci Západočeské univerzity v Plzni převzalo z rukou rektorky Ilony Mauritzové 12 studentů.

Článek

Úspěšné sportovce představili pedagogové z obou tělovýchovných kateder na fakultách pedagogické a strojní, Radek Zeman a Pavel Červenka. Z Fakulty pedagogické se setkání zúčastnili budoucí učitelé tělesné výchovy: inline hokejista Jakub Bernad, házenkáři Jan Blecha a Michal Tonar, reprezentantka v ženském ledním hokeji Martina Vonková a Jonáš Nedvěd závodící v motokrosu.

Druhou skupinu oceněných tvořili studenti z ostatních fakult: střelkyně Martina Francová a Aneta Brabcová z Fakulty zdravotnických studií, sportovní lezec Tomáš Binter z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, jachtařka Jana Slívová z Fakulty aplikovaných věd, futsalista Tomáš Vnuk z Fakulty právnické, plavec Jiří Pivoňka z Fakulty strojní a lukostřelec Tadeáš Kalvas z téže fakulty.

"V nelehké konkurenci jste znamenitě reprezentovali svoji alma mater a šířili její dobré jméno. Vaše úspěchy jsou tak zároveň úspěchy celé Západočeské univerzity v Plzni, která vám i nadále bude držet palce v dalších soubojích," promluvila ke studentům rektorka Ilona Mauritzová a popřála jim mnoho úspěchů při jejich sportovních kláních v příštím roce.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám