Hlavní obsah

Upečte chléb a zabojujte v soutěži Bílovecký bochník 2016

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den města s názvem Odřivousovy slavnosti se uskuteční v sobotu 3. září. Během akce se mohou zájemci zúčastnit soutěže v pečení chleba s názvem Bílovecký bochník 2016.

Foto: Jiří Velký
Článek

Soutěžit se bude ve dvou kategoriích: chléb z domácí trouby a chléb z domácí pekárny. Podmínkou je, aby k pečení nebyly použity žádné kupované namíchané směsi. Soutěž se bude konat v půvabném prostředí bíloveckého zámku, kde jednotlivé chleby ohodnotí porota a posléze je ochutnají také návštěvníci Odřivousových slavností.

Loni bylo do soutěže přihlášeno patnáct chlebů, nejlepší recepty se zveřejnily na webových stránkách města, kde se zájemci mohli seznámit s ingrediencemi například na česnekový chléb se škvarky, chléb kmínový, celozrnný kváskový, celerový a další.

„Všechny bochníky rozličných tvarů a vůní vypadaly a chutnaly výborně, porotě jejich práci vůbec nezávidím,” řekla vedoucí kulturního odboru v Bílovci Marie Velká. Ošatky s rozkrájenými chleby byly návštěvníky po degustaci do posledního drobku rozebrány. 

Zájemci o účast v letošním ročníku soutěže Bílovecký bochník mohou své přihlášky podat do 30. srpna na e-mailové adrese: info@bilovec.cz. Vlastnoručně upečený čerstvý chléb soutěžící odevzdají v sobotu 3. září v době od 15 do 16 hodin na zámku v Bílovci, ke každému soutěžnímu bochníku musí být dodán také návod na přípravu, včetně použitých ingrediencí. Všechny recepty budou opět zveřejněny na webových stránkách města. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám