Hlavní obsah

Univerzitní spolek UJEP & QUEER již po páté v akci

Novinky, Karla Vaněčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek UJEP & QUEER je sdružení queer lidí z univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, jehož cílem je sdružovat LGBT studenty z celé univerzity, pořádat pro ně různá setkání, informovat o queer novinkách ve společnosti a poskytnout prostor k jejich vyjádření a seberealizaci.

Foto: Karla Vaněčková

UJEP & QUEER

Článek

Ve dnech 24. a 25. března pořádá spolek UJEP & QUEER  již pátou Queer party s podtitulem This party is queer, get over it.

Poprvé ke svému působení využije nový studentský klub Cajk, který od letošního akademického roku funguje jako příjemný prostor pro setkávání studentů a pořádání studentských akcí.  

První den Queer party odstartuje v 17:00 filmem Clouds of Sils Maria, který byl představen roku 2014 na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes, kde byl nominován v soutěži o Zlatou palmu.

Hlavním bodem programu je od 19:00 rozhovor s PhDr. Janem Seidlem, badatelem v oblasti dějin homosexuality, který přiblíží studentům Společnost pro queer paměť a knihu Teplá Praha. Průvodce po queer historii hlavního města 1380 – 2000.

Druhý den bude zaměřen především na setkávání queer studentů. V případě hezkého počastí bude od 16:00 ve venkovním prostoru Cajku k dispozici gril. Ať už jste vegan, vegetarián či masožrout, vezměte to, co jíte a ugrilujte to v příjemném rodinném prostředí.

Ve večerních hodinách se přesuneme zpět do tepla a za zvuků příjemné hudby začne turnaj ve fotbálku a air hokeji o zajímavé ceny.

Oba dva dny bude v Cajku přístupný bar s alkoholickými i nealkoholickými nápoji.

Akci pořádá spolek UJEP & QUEER  ve spolupráci se Studentskou unií UJEP a projektem Živá literatura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám