Hlavní obsah

Uničovští vyberou nejchutnější vánočku, pomůže jim Láďa Hruška

Novinky, Aleš Langer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo umí upéct tu nejlepší vánočku, rozhodnou návštěvníci uničovského vánočního jarmarku. Již 18. ročník soutěže o nejchutnější vánočku proběhne v sobotu 19. prosince dopoledne na Masarykově náměstí. Jarmark navštíví i moderátor Láďa Hruška, který publiku předvede své kulinářské vychytávky.

Článek

Vánočky budou soutěžit v  několika kategoriích: v soutěži pekáren, soutěži jídelen a škol, soutěži obcí Mikroregionu Uničovsko a nově v soutěži restaurací Uničovska. O pořadí v těchto kategoriích rozhodnou svým hlasováním všichni přítomní diváci.

Soutěž domácích pekařek bude hodnotit porota a bude se zápolit o hodnotné ceny věnované generálním sponzorem - společností Z – E.M.O.S. trading a.s. Vítězové se mohou těšit na elektrickou troubu Concept, vysavač Elektrolux Ergo Space a elektrický kontaktní gril ETA contact. 

V soutěži obcí mikroregionu budou vánočky bojovat o putovní trofej – Mařenku. Vyrobil ji řezbář Lubomír Ledr z Libiny. Na letošní soutěž ji přiveze medlovský starosta, neboť v uplynulých dvou ročnících vánočkové soutěže ji dvakrát po sobě získali právě Medlovští. Starostové soutěžících obcí budou své vánočky také osobně krájet.

Do soutěže domácích pekařek se může přihlásit každý, kdo v pátek 18. prosince doručí vlastnoručně upečenou vánočku do Městského informačního centra v Uničově, nebo ji přinese v den konání jarmarku na Masarykovo náměstí do soutěžního stánku v době od 8.00 do 8.30. Soutěž bude anonymní.

Letošní ročník soutěže bude mít charitativní cíl. Finanční prostředky získané za hlasovací žetonky od zúčastněných diváků budou použity na nákup speciálního telefonu pro slabozrakou paní žijící v Uničově.

Reklama

Výběr článků

Načítám