Hlavní obsah

Uklízet Česko budou také v Uherském Hradišti

Novinky, Lenka Kodrlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 6. dubna se Informační centrum pro mládež Uherské Hradiště již po páté, zapojí do celorepublikové úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko!, jehož cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Foto: Lenka Kodrlová
Článek

Stav našeho města, země či planety nám není lhostejný, a proto opět vyrazíme do boje za krásnější Česko. Rádi ve svých „úklidových řadách“ přivítáme všechny dobrovolníky, kteří to cítí stejně.

Již tradičně budou hlavními partnery organizátorů Sběrné suroviny UH, s. r. o. a Město Uherské Hradiště - kromě zajištění úklidových pomůcek a následného odvozu odpadu se jejich zástupci sami aktivně do úklidu zapojí.

Protože úklidu se každoročně účastní i děti, byla oslovena společnost Podané ruce (kontaktní centrum v Uherském Hradišti), která předem lokalitu projde a vyčistí od případného infekčního odpadu.

V letošním ročníku se připojí i nadšenci Geocachingu. Pro členy této komunity nejsou takové úklidy ničím výjimečným. CITO akce (Cache In Trash Out) probíhají velmi často po celé republice a po celém světě.

Sraz dobrovolníků, mezi nimiž nebudou opět chybět ani členové Mysliveckého sdružení Korábek a „Táborníci“ z Domu dětí a mládeže Šikula, bude u Základní školy Větrná v 9:00. Odtud se účastníci rozdělí do dvou směrů - ke studánce (u ulice 28. října) a směrem k sadovskému hřbitovu.

V loňském roce v Uherském Hradišti uklízelo 45 dobrovolníků okolí studánky a společnými silami se podařilo vysbírat 900 kg odpadu. Z toho 649 kg plastu, 119 kg komunálního odpadu, 86 kg nebezpečného odpadu a 46 kg železa.

Kolik nás bude letos? Přidáte se?

Reklama

Výběr článků

Načítám