Hlavní obsah

Uherskohradišťská nemocnice otevřela prodejnu a půjčovnu zdravotnických potřeb

Novinky, Dana Lipovská

Uherskohradišťská nemocnice již v lednu začala v rámci projektu Rok mozku s půjčováním polohovatelných lůžek pacientům domů. V návaznosti na tuto aktivitu i vzhledem k velkému zájmu veřejnosti nyní otevřela prodejnu a půjčovnu zdravotnických potřeb.

Foto: Adéla Polehňová

Prodejna a půjčovna zdravotnických potřeb se nachází v areálu Uherskohradišťské nemocnice vedle budovy tzv. Skleňáku

Článek

Nemocnice zrekonstruovala a přestavěla pro zdravotnické potřeby prostory bývalé výměníkové stanice. Celkové náklady se vyšplhaly na 2,5 miliónu korun.

Prodejna nabízí širokou škálu zdravotnických běžných potřeb a také novinky pro onkologické pacienty jako jsou prsní epitézy, paruky nebo speciální prádlo.

„Nově zde můžete najít i speciální obuv, ponožky a vložky do bot pro diabetiky nebo chladící obaly na inzulíny. A také běžný sortiment jako jsou ortézy, bandáže, pomůcky k chůzi, klozetová křesla či pomůcky pro vybavení koupelny a WC, pomůcky pro inkontinenci nebo kompresivní punčochy. Samozřejmostí je vydávání zdravotnických pomůcek na poukaz pojišťovny,” informovala vedoucí prodejny Petra Dvořáková.

Dodala, že nabízejí také komplexní poradenství k sortimentu prodejny lidem, kteří se často ze dne na den musejí postarat o člověka nečekaně upoutaného na lůžko.

Půjčovna nabídne kromě již zavedeného půjčování postelí pacientům domů také půjčování zdravotnických pomůcek - například chodítek, mechanických transportních vozíků, pomůcek do koupelny nebo klozetových křesel.

Prodejna a půjčovna zdravotnických potřeb je otevřena každý všední den od 7.30, v pondělí, úterý a ve čtvrtek do 16. hodiny, ve středu do 17. hodiny a v pátek do 15 hodin. Kontaktní osobou a vedoucí prodejny je Mgr. Petra Dvořáková, tel. 572 529 909 nebo 724 473 191.

Reklama

Výběr článků

Načítám