Hlavní obsah

Učitelé nejen učí, ale také tančí a skvěle se baví

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční a očekávaný ples, na němž nechyběla bohatá tombola, nabitý kulturní program a hlavně výborná nálada, uspořádala 22. základní škola v Plzni na Doubravce.

Foto: Jan Kaše

Módní přehlídka, kterou připravily děti z druhé třídy

Článek

Učitelské povolání rozhodně nepatří k těm méně náročným. Vzdělávat a také vychovávat děti je práce velice namáhavá a vyčerpávající, která nebývá vždy náležitě oceněna. Je proto potěšující, že se ještě najdou pedagogové, kteří ve svém volném čase připraví pro ostatní kolegy ples. A právě takový hostila v sobotu 17. března sokolovna v plzeňské části Újezd.

„Vždy v celou hodinu máme připraveny kulturní vstupy. Ples zahájí mažoretky z naší školy, o hodinu později bude následovat módní přehlídka, kterou připravily děti z druhé třídy, po nich nastoupí Divoké kočky z Junior klubu. Ve 22. hodin pak vystoupí juniorky z Taneční školy Zdeňka Kozelky, dále bývalý členové tanečního kroužku KST III manželů Fukarových a o půlnoci samozřejmě nebude chybět překvapení," uvedla před zahájením plesu hlavní organizátorka a moderátorka Marcela Kliková, oblíbená a uznávaná učitelka 22. základní školy.

A jaké bylo půlnoční překvapení? Každopádně se jednalo o vyvrcholení celého programu, kterému nechyběla nápaditost, humor a maximální nasazení účinkujících.

Součástí retro bloku, jak bychom asi nejlépe půlnoční překvapení nazvali, byla kromě tanečního vystoupení, při němž paní učitelky vytvářely ladné taneční kreace s třídní knihou v ruce, i módních přehlídka dobového oblečení, doprovázená písní ze seriálu Vyprávěj.

Zlatým hřebem večera pak byla scénka spojená s tanečním vystoupením Marcely Klikové a Michala Plzáka. Jejich profesionální taneční výstup publikum ocenilo bouřlivým potleskem.

Nutno podotknout, že na výborné atmosféře plesu se významnou měrou podílela i čtveřice hudebníků ze skupin Golden Wind a Papaband.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám