Hlavní obsah

Účastníky mezinárodního atletického mítinku v Ostravě povzbudí zaplněná hala

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 25. ledna se od 14.30 hodin bude v ostravské Atletické hale konat 2. ročník mezinárodního atletického mítinku Czech Indoor Gala Ostrava 2018. Diváci zhlédnou špičkové výkony atletů z celého světa. Hlavní program začne v 17.00 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.1.2018 Mezinárodní atletický mítink Czech Indoor Gala 2018. Atletická hala v Ostravě. Dům roku 2016

Článek

Pořadatelé Czech Indoor Gala 2018 pod vedením předsedy organizačního výboru Tomášem Janků a ředitele mítinku Valtrem Bočkem připravili program, který bude zahájen národním programem ve 14.30, a to během mužů a žen na 800 m.

Následovat budou běhy na 60 m, skok daleký mužů, běh na 1500 m žen a mužů, rozběhy a finále v běhu na 400 m. Ukončen bude v 16.07 finálovým během žen na 60 m překážek. V programu diváci, kteří obsadí celou kapacitu 1000 míst, uvidí téměř všechny špičky atletiky České republiky.

Slavnostnímu zahájení hlavního programu, které je naplánováno na 17. hodinu, budou předcházet závody se skoku vysokém žen za účasti nejlepší české reprezentantky Michaely Hrubé, dále Lady Pejchalové, Nikol Strachové a špičkových zahraničních skokanek.

Netradiční a atraktivní bude soutěž o tyči, kde se střetnou sestavené dvojice. Dvojčlenný tým utvoří Jiřina Ptáčníková a Jan Kudlička, Romana Maláčová a Michal Balner, Amálie Švabíková (ČR) a Emmanuil Karalis (Řecko), Fany Smitsová (Belgie) a Menno Vloom (Nizozemsko), Justina Smietanková (Polsko) a Robert Sobera (Polsko).

V běhu na 3000 metrů diváci uvidí keňanku Hellen Obiriovou a Beatrici Chepkechovou soutěžící s českými běžkyněmi Kristiinou Mäki a Simonou Vrzalovou.

Neméně atraktivní budou rozběhy a finále na 60 m, 60 m překážek a na 300 m v čele s trojnásobným evropským šampionem, dvojnásobným mistrem světa v hale a českým rekordmanem Pavlem Maslákem.  

Mítink bude ukončen vyhlášením výsledků a oceněním nejlepších. Přihlášeno je 130 atletů, které více než 1000 diváků uvidí v 11 atletických disciplínách.

Související témata:

Výběr článků

Načítám