Hlavní obsah

Účastníci Radotínské neckyády budou počtvrté plout vodami Berounky

Novinky, Jana Hejrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtý ročník soutěže amatérských a hlavně originálních plavidel Radotínská neckyáda se letos bude konat v sobotu 18. června. Originální a v Praze ojedinělou akci pořádá Městská část Praha 16 a Vodácký oddíl Radotín.

Foto: Jana Hejrová

Zapálení a nadšení pro věc - i to je Radotínská neckyáda.

Článek

Podniku se může zúčastnit každý, komu nechybí odvaha, patřičná dávka recese a humoru, a dostaví se na start v radotínských Říčních lázních s improvizovaným a amatérsky vyrobeným prostředkem konstruovaným pro splavení řeky Berounky.

Zahájení je plánováno na 13. hodinu prezentací a přípravou soutěžních „necek“. Vlastní závod bude odstartován sjezdem prvního plavidla v 15 hodin. Hodnotit se bude umělecký dojem a technická hodnota vyrobeného plavidla.

V průběhu konání neckyády nebude chybět doprovodný program, jež obstarají místní kapely Qjeten, táborští The Shrot nebo Tó víš. Letos poprvé kromě kuriózních plavidel a dobré hudby uvidí návštěvníci také divadelní představení, které ale s vodou neodmyslitelně souvisí: Vančurovo Rozmarné léto v podání kvalitního amatérského souboru z Kladna – V.A.D.

Podrobný program dne naleznete na oficiálních webových stránkách Městské části Praha 16 www.praha16.eu.

Přihlášky na plavení můžete zasílat na kontakt­ní e-mailové adresy: vera.peroutkova@p16.mepnet.cz nebo milan.bouzek@p16.mepnet.cz. Pro mimopražské účastníky je možno zajistit ubytování v nové radotínské sportovní hale.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám