Hlavní obsah

Týmům z Vysočiny se ve druhé volejbalové lize dařilo

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá národní liga má již poslední zápasy za sebou. Hrotovice a Žďár nad Sázavou potvrdily, že patří ke špičce soutěže.

Foto: Michaela Poláková

Muži Žďáru nad Sázavou

Článek

Skupinu B, kterou hrají oba týmy z Vysočiny, vyhrála Choceň, která jde do kvalifikace. Na druhém místě skončil klub Sokol Sport V hotel Hrotovice. A na třetím TJ Žďár nad Sázavou.

Tyto dva týmy v posledním kole hráli své zápasy v domácím prostředí. Hrotovice přivítaly Hronov. Hostující tým měl těžkou pozici. Pro udržení třetí příčky musel v případě výhry Žďáru nad Sázavou nad Znojmem v Hrotovicích bodovat. Hrotovičtí volejbalisté do utkání proti nebezpečnému soupeři vstoupili s odhodláním získat všechny body, což se jim podařilo. Od prvního hvizdu rozhodčího Uhra bylo jasné, že hronovští na body v Hrotovicích opět nedosáhnou. Hrotovice vyhrály dvakrát - 3:0 (12, 20, 12) a 3:0 (15, 15, 13).

Žďár nad Sázavou se v souboji se Znojmem tedy snažil o to, aby se dostal na třetí příčku. Znojmo, které Žďár nad Sázavou hostil, je také velmi kvalitním týmem a v druhé lize také zkušeným. Žďár si ale svou třetí příčku pohlídal. A to díky dvěma výhrám, překvapivě jednoduchým výhrám. A to 3:0 (17, 16, 17) a 3:0 (15, 20, 22). Díky tomu si Žďár ve své premiérové sezóně mezi druholigovou elitou hned vyzkoušel jaké to je být na pódiu.

Volejbal na Vysočině tak dosáhl kvalitních výsledků. Zastoupení minimálně v 2. lize musí všem fanouškům jistě dělat radost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám