Hlavní obsah

Tým Gymnázia Čajkovského z Olomouce si přivezl pohár z republikového finále ve futsalu

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěrečném finále proti týmu z Uherského Hradiště dokázali hráči Gymnázia Čajkovského, že titul z republikového finále patří právě jim díky krásnému výsledku 2:1 ve prospěch Olomouce.

Foto: Mgr. Eva Tomajková
Článek

Republikové finále se skládalo ze dvou částí. V semifinále proti sobě stanuly týmy z Plzně a Uherského Hradiště a Olomouc proti Příbrami. Semifinálový duel byl pro Gymnázium Čajkovského klíčový, byl to velmi vyrovnaný souboj, který skončil remízou 1:1. Rozhodnout musely až pokutové kopy, kdy gymnazisté z Olomouce uspěli a postoupili do finále.

Do finálového klání postoupily nejlepší týmy ze semifinále. Již od začátku se potvrzovala dominance Gymnázia Čajkovského, hra nakonec skončila v jeho prospěch s výsledkem 2:1. Olomoučtí gymnazisté tak právem získali republikový titul. Jde o krásné vysvědčení nejen studentů, ale také jejich trenérů a učitelů, kteří je po celou dobu zápasu podporovali a fandili jim.

Futsal však není jediným sportovním úspěchem Gymnázia Čajkovského. Vedlo se také florbalistům, kteří se v republikovém finále umístili na báječném 12. místě z celkem 360 soutěžních týmů. Nezahálela ani děvčata, která získala 3. příčku v házené – kvalifikaci na republiku.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám