Hlavní obsah

Tvůrci trilogie Zahradnictví pokřtili audioknihu a DVD

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za 14 dnů (28. 9.) dorazí do kin velmi očekávaný druhý film trilogie Zahradnictví s názvem Dezertér. Ještě před jeho uvedením ale herci a tvůrci Rodinného přítele a Dezertéra dorazili na střechu pražské Lucerny, kde v úterý 12. září pokřtili audioknihu Zahradnictví a DVD prvního filmu trilogie.

Foto: Petr Mráček

Křest Zahradnictví

Článek

Audiokniha vychází z knihy Petra Jarchovského, která byla zároveň předlohou k celé filmové trilogii. Pokřtil ji sám autor spolu s herečkou Gabrielou Míčovou (Vilma). Ta načetla jeden z dílů, dalších dvou se pak zhostili herci Martin Finger (Jindřich) a Ivan Lupták (Mirek). „Vycházel jsem ze vzpomínek mých rodičů na moje prarodiče a je to asi nejosobnější věc, na které jsem kdy pracoval,“ vysvětlil scenárista Petr Jarchovský.

Křtilo se švýcarským modelářským lepidlem v dobové nádobce, což hraje významnou roli v jedné ze scén v Dezertérovi. Křtu sekundovaly všechny děti, které se v prvních dvou dílech objeví. Tedy mladší a starší verze Karlíka (Samuel Budiman a Kryštof Racek), mladší a starší Danielka (Josefínka Marková a Anežka Rouhová) a krásné sestry Johanka a Barborka Suché jako Jiřinka. Nechyběl ani samotný „dezertér“ Jiří Macháček, který svými vtipnými komentáři bavil všechny přítomné. Jeho talent ocení ostatně diváci už od 28. září v kinech.

A protože první film trilogie Zahradnictví s názvem Rodinný přítel už své „kolečko po kinech“ od dubna tohoto roku absolvoval, vychází v těchto dnech na DVD. A tak se křtilo hned dvakrát. Tentokrát šampaňským, které má v trilogii také svou roli. Role kmotrů se ujala filmová partnerská dvojice Aňa Geislerová a Ondřej Sokol. 

Na akci kromě dua Petr Jarchovský a Jan Hřebejk nechyběli ani herci jako Sabina Remundová či Dalibor Vinklát. Všichni se tak po prázdninové pauze sešli před premiérou dalšího dílu, kterou doprovodí stejně jako prvního Rodinného přítele (a v listopadu pak také Nápadníka) sérií předpremiérových propagačních akcí po velkých městech celé České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám