Hlavní obsah

Tvrz Bouda zve na nadstandardní prohlídku

Novinky, Veronika Boháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělostřelecké tvrze Bouda a Hůrka zvou návštěvníky k prohlídkám. Říjen je poslední měsíc, kdy lze Boudu navštívit. Jako bonus k rozloučení s letošní sezónou tu pro zájemce připravili šestihodinovou nadstandardní prohlídku.

Foto: Veronika Boháčková

Tvrz Bouda

Článek

O víkendech v říjnu můžete naposledy v letošní sezóně navštívit dělostřeleckou tvrz Bouda. Ve dnech 28. až 30. října se uskuteční Společný víkend muzeí v Králické pevnostní oblasti.

Ve dnech 28. a 29. bude pro zájemce připravena kromě standardních okruhů navíc i nadstandardní - šestihodinová prohlídka k výročí vzniku Československa.

Jedná se o upravený velký prohlídkový okruh, o prohlídku podzemí tvrze, dále objektů na povrchu, nedokončený řopík, prohlídku samostatného objektu K-S 25 Na sedle včetně ukázky funkce vnitřního zařízení, osvětlení, elektroinstalace aj. Zároveň bude možné navštívit i "převrácený" řopík.

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet různé dobové funkce přístrojů např. startování dieselagregátů.

Doporučujeme s sebou: pevnou obuv, teplé oblečení, svítilnu jídlo, pití a hlavně nezapomeňte dobrou náladu. Jednotné vstupné je 150 Kč na osobu. Výroční prohlídka není vhodná pro děti do 10 let.

Tvrz Bouda bude otevřena v říjnu o víkendech, provázet se bude od 11, 13, 15 hodin. O prodlouženém víkendu 28. - 30. října budou prohlídky začínat v každou celou hodinu. Pamatujeme i na děti a jejich podzimní prázdniny, proto bude tvrz Bouda otevřena také ve čtvrtek 27. října.

Doporučujeme vám ponechat vozidla na parkovišti U Lesovny v Těchoníně, dále můžete zaparkovat také v Lichkově, Mladkově či na Suchém vrchu.

Více informací na www.boudamuseum.com nebo na Facebooku Tvrz Bouda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám