Hlavní obsah

Tváře známých brněnských sportovců na plechovkách piva

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pivovar Starobrno v těchto dnech představuje svou novou, již čtvrtou limitovanou edici plechovek s tvářemi známých brněnských sportovců.

Foto: Starobrno
Článek

Starobrno je moderním pivovarem, producentem a vývozcem, který se opírá o tradici již 144 let zdejší výroby piva. Pravidelně získává ocenění v degustačních soutěžích. Největší z posledních úspěchů je z Tábora (2015). Oblíbené Medium zde získalo Extra zlatou pivní pečeť za vítězství napříč všemi soutěžními kategoriemi mezi sedmi stovkami konkurentů z celkem 165 pivovarů z 15 zemí. Medium je také obsahem nové edice plechovek. 

Předchozí tři série plechovek zdobily tváře předních hokejistů z historie a současnosti Komety Brno (Starobrno je léta partnerem tohoto hokejového klubu). Ta nynější, na rozdíl od předchozích, připomíná i další sporty, kterým se v Brně daří.

Na jedné z pěti obalů spatříme volejbalistu Michala Hrazdíru, na další brněnského rodáka fotbalistu Jana Poláka, nejúspěšnější domácí baseballový klub Draci Brno zosobňuje Pavel Budský, Kometu zastupuje kapitán Leoš Čermák. Chybět nemůže Petr Švancara, který vzkřísil chátrající stadion za Lužánkami jedinečnou akcí, s velkým ohlasem nejen doma, ale i v zahraničí. Uvedl tak do chodu motor úsilí o výstavbu nového fotbalového stadionu. 

Nová sada pivních plechovek Starobrna je nejen "piárkem" pro oblíbený nápoj i osoby populárních sportovců. Současně je dárkem sběratelům i příznivcům a fandům brněnského sportu, současně i jistou propagací dění ve městě.  

V Brně je více zajímavých sportovních, ale i společenských a kulturních události. Obdobné připomínky by možná uvítali Brňané i návštěvníci města – třeba legendy motoristické Velké ceny nebo tváře velkých osobností Brna. Mendel došel k objevu zákonů dědičnosti v sousedství starobrněnského pivovaru. Také Janáček tu býval doma. Mezinárodní festival jeho jména je stále zajímavějším a přitažlivějším. 

Je toho ostatně dost, co by bylo možné připomenout...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám