Hlavní obsah

Trutnovské gymnastky obhájily zlato i stříbro z loňského roku

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. listopadu uspořádal gymnastický oddíl Spartak Trutnov ve spolupráci s Českou asociací Sport pro všechny (ČASPV) Republikové finále TeamGym 2018.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

TeamGymový maraton začal sportovcům a organizátorům kolem sedmé hodiny ranní. Přeměnit basketbalovou halu při ZŠ Komenského v halu teamgymovou se podařilo pořádajícímu celku již v páteční odpoledne, a tak si 45 družstev z celé republiky mohlo zazávodit na tumblingu (pružný akrobatický pás), ve skocích z malé trampolíny a pohybové skladbě.

V kategorii Senior (nad šestnáct let) byli diváci svědkem posledního vystoupení děvčat ve složení V. Krejčí, T. Svobodová, M. Bachtíková, E. Krejčí, K. Krejčová, E. Slavková, K. Bydžovská a N. Ježková. V příští soutěžní sezoně některým z nich studijní či pracovní vytížení již nedovolí pokračovat v tréninku a závodění.

Na domácí půdě se rozloučily jak jinak než prvním místem a staly se mistryněmi republiky pro rok 2018. Na zlatý stupínek však v sobotu vystoupaly hned dvakrát, když z rukou předsedy ČGF pro TeamGym převzaly i zlatý pohár pro nejúspěšnější seniorský republikový tým závodu Českého poháru 2018, který vyhodnocuje celoroční závodní výsledky.

I v kategorii Junior II. (do šestnácti let) měl Spartak své želízko v ohni. Děvčata začala své vystoupení na pódiové skladbě a obdržela druhou nejvyšší známku za provedení. Před domácím publikem si družstvo věřilo a chtělo dokázat, že loňské republikové stříbro nebylo náhodné.

Na akrobacii sice udělalo pár chybiček, ale čistě provedený přeskok bez pádů posunul jejich sen ke skutečnosti. Tým děvčat ve složení S. Chaloupková, A. Seifertová, A. Valterová, A. Hauptová, B. Oravcová, K. Slavíková, P. Hellingerová a N. Krejčí si u rozhodčích vysloužil druhé nejvyšší bodové ohodnocení celkem a stal se v konkurenci deseti družstev zaslouženě za vítězným celkem Brna vicemistry republiky pro rok 2018.

Ke stříbrné příčce z Republikové soutěže ČASPV družstvo přidalo ještě celkové druhé místo v Českém poháru za rok 2018 a radost děvčat i trenérek byla doslova "hmatatelná".

Velké zlepšení ukázala trutnovská děvčata v kategorii Junior I. Družstvo ve složení V. Kerhátová, N. Mládková, F. Prokůpková, K. Koubková, K. Pávová, B. Muhlová a N. Valentová předvedlo svůj nejlepší výkon sezony a v provedení se umísťovalo na nejvyšších pozicích. Díky nižší obtížnosti prvků to však na medaile nestačilo, a tak z toho pro tentokrát bylo šesté místo.

Ve večerních hodinách proběhl i závod trií, což je TeamGymový dvojboj na akrobacii a trampolíně. Za Trutnov nastoupila dvě družstva, dívčí ve složení N. Sáblíková, E. Pírová, E. Thamová, A. Coblová a chlapecké (Š. Krátký, M. Burýšek a J. Petr).Týmy "zajely" své série akrobatických řad a skoků bez velkých chyb. Rozhodčí je ohodnotili osmým a sedmým místem.

Poděkování patří celému realizačnímu týmu a hlavně sponzorům mezi něž patří Královehradecký kraj, město Trutnov, ČEZ, ZPA Smart energy, Pivovar Krakonoš, Tesco, RaB Mědílek, PaP, AD reklama, TAD, Techko, Kovo Kulda, Auto RN, PÉCÉ-pekárny Náchod, CEREA, hromosvody Prokůpek, Jan Oravec a Petr Miewald, bez kterých by se takto velká akce nemohla uskutečnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám