Hlavní obsah

Trutnov má nový bikepark

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se Trutnov dočkal bikeparku. Díky němu získal adrenalinovou trať s překážkami pro jezdce, kteří na kolech předvádějí až neuvěřitelné kousky. Bikepark je ve sportovním areálu u řeky Úpy, mezi tenisovými kurty a atletickým oválem. Má velkou šanci stát se největším svého druhu v Čechách.

Foto: MÚ Trutnov

Nový trutnovský bikepark nabízí spoustu unikátních překážek i adrenalinových zážitků.

Článek

Bez pomoci města a soukromých subjektů by však vybudování jedinečného bikeparku nebylo možné. Město podpořilo jeho realizaci částkou 100 tisíc korun. Bikepark je postavený z překážek dodaných od dalšího z partnerů, společnosti KASPER CZ. Ty dosud sloužily jen při kultovním svátku freeriderů Bike Hall Contest a jinak neměly využití. Nyní budou k dispozici celoročně.

„Spouštěnou aktivitu město uvítalo jako další vhodné a kvalitní rozšíření volnočasového a sportovního vyžití, které je tou nejlepší prevencí nežádoucích jevů mezi mládeží,“ uvedl starosta města Trutnova Ivan Adamec.

Nejen mladí lidé, kteří mají rádi adrenalin, tak budou mít možnost se konečně seberealizovat a zajímavou formou trávit volný čas. Park sestává z desítek překážek vyrobených na míru společností KASPER CZ. Otevřený bude vždy od května do října a řídit se bude neúprosným provozním řádem. Nově vybudovaný bikepark nese oficiální název KASPER PARK podle hlavního sponzora a podporovatele bikeového sportu v Trutnově. „Vždycky jsem měl ke kolům blízko. Bike Hall podporujeme už od roku 2007, vyrábíme pro něj překážky,“ potvrdil David Kasper, ředitel firmy Kasper CZ.

V trutnovském bikeparku je otevřeno od pondělí do pátku v čase od 14 do 20 hodin, o sobotách a nedělích od 10 do 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám