Hlavní obsah

Trojici hudebních zážitků nabízí komorní cyklus ve Vsetíně se zvýhodněným předplatným

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník znovuobnoveného Cyklu komorních koncertů 2019/2020 láká na zvučná jména domácích interpretů i excelentních zahraničních hráčů a mezinárodních hudebních projektů. Předprodej cenově zvýhodněných abonentek probíhá do 23. října.

Foto: Promo DK Vsetín

Trojici hudebních lahůdek nabízí Cyklus komorních koncertů ve Vsetíně.

Článek

Cyklus trojice vynikajících hudebních zážitků slavnostně zahájí 26. listopadu v Divadle v Lidovém domě velký zahraniční projekt s názvem Musica Globus v podání mezinárodního 15členného barokního orchestru Solamente Naturali, kde se představí slovenští a čeští instrumentalisté společně s hráči z Maďarska, Itálie, Nizozemí či Turecka.

Program Musica Globus je symbiózou skladeb G. Ph. Telemanna a písní a tanců ze slovenských, moravských, německých a anglických barokních rukopisů. Velmi přirozené a nenásilné spojení prokomponovaných skladeb ze šlechtického dvora s rustikálními nápěvy z pomyslného lidového podzámčí je inspirované tříměsíčním pobytem Telemanna v Horním Slezsku.

Autorem programu je houslista a umělecký vedoucí souboru Solamente naturali Miloš Valent. Multiinstrumentálním sólistou programu je Jan Rokyta, který zde využívá kromě cimbálu a zobcových fléten i zpěv a další – orientální dechové nástroje.

Pokračovat se bude 12. února v Mramorovém sále Zámku Vsetín recitálem známé zpěvačky Radky Fišarové s názvem Madamme de Paris. Radka Fišarová, jedna z našich nejlepších šansoniérek, zazpívá české i francouzské šansony a francouzské filmové melodie. Programu nebude chybět nezaměnitelná vůně Francie, ani noblesa a francouzský šarm. Zpěvačku doprovodí ruský akordeonista Aliaksandr Yasinski a kytarista Miroslav Linka.

Cyklus uzavřou 18. března vynikající instrumentalisté Kateřina Englichová (harfa) a Vilém Veverka (hoboj) s programem Impressions. Kateřinu Englichovou můžeme zařadit k předním evropským interpretům naší doby. Po studiu na Curtisově institutu ve Filadelfii a vítězství v řadě mezinárodních soutěží v USA a Itálii se Kateřina Englichová soustředila výhradně na dráhu sólové hráčky.

Vilém Veverka je jedním z nejrespektovanějších českých hobojistů. Absolvoval Pražskou konzervatoř a Akademii múzických umění v Praze. Studoval v Berlíně, kde po dvě sezony účinkoval v proslulé Berlínské filharmonii. Nastoupená cesta vyvrcholila triumfem v jedné z nejprestižnějších hobojových soutěží v Tokiu.

Koncerty se konají vždy od 18.30 hodin, v jejichž úvodu se představují vybraní žáci vsetínských ZUŠ.

Svou permanentku na Cyklus komorních koncertů si mohou on-line nebo na pokladně kina Vatra zakoupit také senioři a žáci ZUŠ. Děti do 10 let zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám