Hlavní obsah

Třináctka přinesla skutečskému festivalu štěstí

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další Tomáškova a Novákova hudební Skuteč je minulostí a navzdory všem pověrám o nešťastné třináctce, hodnotí pořadatelé letošní ročník festivalu jako velice úspěšný. Vypovídá o tom především číslo 5213. Tolik totiž bylo návštěvníků letošního festivalu.

Foto: Radek Pavlík

Třináctka přinesla skutečskému festivalu štěstí

Článek

„Dalo by se říci, že na festival přišla celá Skuteč,“ dodává s úsměvem starosta města Pavel Bezděk.

„Na tak malé město, které má pět tisíc obyvatel, je to úctyhodný počin.“ Tato věta zněla téměř od všech vystupujících, kteří se na letošním ročníku podíleli. Kromě toho kladně hodnotili také prostředí, ve kterém se festival odehrával. Ať už se jednalo o kulturní klub a městské muzeum ve Skutči, kostely v Chrasti, Luži a Skutči nebo zimní stadion ve Skutči.

Právě na něm se konal nejnavštívenější koncert festivalu. Na devět stovek návštěvníků zaplnilo skutečský zimní stadion, aby si užilo hudbu skupiny Pink Floyd v provedení Filharmonie Hradec Králové, vokálního kvarteta Q VOX a sólistů v projektu dirigenta Miloše Machka.

„Už teď můžeme prozradit, že pan Machek se na zimní stadion podívá i v příštím roce,“ prozrazuje Lenka Frídlová z týmu pořadatelů.

 „Za úspěchem letošního třináctého ročníku stojí také sponzoři a partneři festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč, kterým děkujeme a věříme, že i pro ně byl festival přínosem,“ dodal Pavel Bezděk.

Reklama

Výběr článků

Načítám