Hlavní obsah

Tříkrálový koncert v Trojici má letos podtitul Od Bacha po Kainara

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 12. ledna vystoupí v písecké Trojici v programu letos již 4. ročníku Tříkrálového koncertu více hudebníků než v předchozích letech. Zazní mistrovsky interpretovaná barokní díla, stejně jako originální aranže skladeb z nedávné doby, i autorská tvorba. Opět nebude chybět poezie a projekce.

Foto: Václav Turek

Z přípravy loňského Tříkrálového koncertu - projekce v interiéu kostela.

Článek

Jako první účinkující to bude vynikající varhaník, absolvent pražské HAMU  i Vysoké školy pro církevní hudbu v Regensburgu, jedinečný vrcholový interpret barokní varhanní tvorby Aleš Nosek.

O historii varhan v koncertní síni, bývalého nástroje cestovatele Jiřího Hanzelky, více ZDE.

Další, bývalý člen Čechomoru (z kterého nedávno sám po čtvrt století odešel), multiinstrumentalista Michal Pavlík, vystoupí spolu se svým synem Mikešem (12 let) v duu na violoncello, ale dojde ale i na klavír i dudy. V Pavlíkově hudební kariéře figuruje účast v kapelách George & Beatovens Petra Nováka, Jany Kratochvílové, Leška Semelky, Luboše Pospíšila, jako kapelník působil ve Flopu Karla Zicha...

Poetickou složku obstará letos již počtvrté, tentokráte deklamací veršů Josefa Kainara, Milan Princ, písecký textař a básník.

Příjemné vlastní písně nabídne charismatický příbramský folkový bard Petr Vašina, který byl v Trojici k slyšení již s Janem Spáleným, nebo s kapelou 2 Generations.

Finální blok bude patřit rockové kapele 2 Generations s hostujícím píseckým klávesistou Břetislavem Bakalou, novinky z právě dokončeného alba Věčný poutník zazní tentokrát v komornější akustické podobě, chybět nebude jako vždy vícenásobná projekce.

Koncert, pořádaný CKMěstaPísku, začíná v 18 hodin v prostorách koncertní síně Trojice - kostel Nejsvětější Trojice na píseckém pietním hřbitově.

Reklama

Výběr článků

Načítám