Hlavní obsah

Třídit odpad může být i zábava

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naučit zábavnou formou děti správně třídit odpad a vysvětlit jim, co třídění obnáší - to je ve stručnosti cílem programu s názvem Tonda Obal na cestách.

Foto: Václav Vlasák

Děti z kadaňských mateřských škol se dva dni učily formou her a soutěží správně třídit odpad. A šlo jim to dobře.

Článek

Program již několik let s úspěchem pořádá společnost EKO-KOM. Tonda Obal zavítal na dva dny také do kulturního domu Střelnice v Kadani.

Jeho návštěvu i letos zajišťovalo občanské sdružení Radka ve spolupráci s Městem Kadaň. Akce se zúčastnily děti z šesti kadaňských mateřských škol.

„Byli jsme moc rádi, že se zapojily všechny školky se svými předškoláčky. Bohužel se projevila přicházející chřipková vlna a dost dětí onemocnělo. I tak ale dorazilo takřka 170 dětí,“ pochlubila se za organizátory Jana Corradini.

Spokojeni byli i Dalibor Nigrin a Kateřina Blahutová, z pořádající společnosti. „Děti byly šikovné, hodně toho již věděly. Je vidět, že se jim ve školkách v této oblasti věnují,“ pochvalně usoudila Kateřina Blahutová.

„Cílem je naučit třídit děti. Teď by ještě měly děti naučit třídit rodiče, kteří mají svoje, ne vždy dobré, návyky,“ poznamenal k tomu Jiří Frajt, vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu v Kadani, který dvoudenní akci rovněž hodnotil velmi kladně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám