Hlavní obsah

Tři body z Vysočiny zajistily prvoligovým florbalistům Počenic play-off

Novinky, Tomáš Smetana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prvním nepovedeném hracím víkendu letošního roku se tentokrát florbalisté Počenic vydali na hřiště soupeřů do Znojma, resp. Žďáru nad Sázavou. Ani jednoho ze soupeřů neřadí mezi své oblíbené, což dokazoval dosavadní nulový bodový zisk ze vzájemných střetnutí v prvoligové soutěži.

Foto: Tomáš Smetana
Článek

TJ VHS Znojmo - SFK Kozel Počenice 4:2

V zápase s loni ještě extraligovým Znojmem se sice Počeničtí ujali brzy vedení, ale to bylo na dlouhé minuty z jejich strany směrem dopředu všechno. Domácí byli od počátku utkání aktivnějším týmem a ještě v průběhu první třetiny si připravili rozhodující náskok, který kontrolovali až do konce utkání.

Naopak hosté z Počenic měli plné ruce práce s bráněním domácích nájezdů a útočná fáze silně pokulhávala za podzimní produktivitou. I přes zlepšení defenzívy tak Počeničtí prodloužili tímto zápasem černou sérii proher na tři zápasy. 

Hippos Žďár n/S - SFK Kozel Počenice 3:4

I v nedělním  zápase byli domácí aktivnějším celkem. Kozlové však byli v tomto zápase mnohem odvážnější v útoku, což se jim vrátilo v podobě vedení 1:0 a poté i 2:1. Nicméně žďárští svoji převahu korunovali ještě do konce druhé části hry obratem na 3:2.

V závěrečném dějství se nejprve Kozlům podařilo využít přesilovou hru a srovnat skóre, aby pak, i přes velký tlak domácích, 4 minuty před koncem vstřelili vítěznou branku.

V utkání se vyznamenal opět počenický mág Michajlovič v brance, který zejména ve třetí části hry spolu s přetíženou obranou odolal náporu žďárského týmu a Kozlové si tak po delší době mohli připsat 3 body do prvoligové tabulky. Ty jim již s jistotou zaručují postup do play-off 1. ligy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám