Hlavní obsah

Třetí ročník odborné prezentace hojení ran hostila nemocnice v Horních Beřkovicích

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník vzdělávací odborné prezentace hojení ran u příležitosti Světového dne boje proti dekubitům proběhl v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice ve dnech 1. a 2. listopadu.

Foto: Dagmar Vačiljová Stehlíková
Článek

Vzdělávací akci tradičně připravil primariát Specializované psychiatrie IV. pod vedením primáře MUDr. Tomáše Turka a vrchního ošetřovatele Bc. Libora Klementa.

Program odborné prezentace obsahoval semináře na téma Fakta, která bychom měli znát při léčbě chronických ran, Paliativní přístup a léčba bolesti u nevyléčitelných nemocných a Ošetřovatelská péče o pacienta s karcinomem jícnu. Součástí programu byla prezentace pomůcek pro imobilního pacienta, novinky antidekubitních pomůcek a přípravky enterální výživy pro onkologické pacienty.

Dekubitus (proleženina) je poškození tkáně vyvolané tlakem vnějšího prostředí proti kosti. Rozsah poškození tkáně je závislý na době a intenzitě tlaku, na odolnosti organizmu a na vlivu vnějšího prostředí. Riziko vzniku dekubitů stále zůstává významným problémem zdravotnické péče nejen naší nemocnice ale celého světa.

Po oba dva dny bylo možno zhlédnout výstavku ručních prací gerontopsychiatrických pacientů, kterou připravila ergoterapeutka Irena Hanzalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám