Hlavní obsah

Třetí pokračování Mistrovství ČR v autostopu bude mít cíl v bulharském Primorsku

Novinky, Pavel Zíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou úspěšných ročnících Mistrovství ČR v autostopu vyhlásili pořadatelé další pokračování, a to do bulharského Primorska. Startuje se 18. června a vyrazit mohou buď smíšené, nebo pánské dvoučlenné posádky. I v letošním roce budou závodní týmy bojovat o hlasy publika a příspěvky pro Konto Bariery.

Foto: Pavel Zíka

Start 2. ročníku směr Athény

Článek

Autostop již není tak populární jako v 70. - 90. letech 20. století, ale přesto se najdou cestovatelé, kteří dávají přednost nepohodlí, romantice a troše dobrodružství či nejistoty. Odměnou jim jsou zajímavá setkání s místními obyvateli, kteří jim podají informace z první ruky a často ukážou i místa, kam se normální turisté nepodívají.

Pro tyto cestovatele připravili pracovníci cestovní kanceláře JEDU.cz z pražské Letné již dva ročníky letní nekomerční akce Mistrovství ČR v autostopu.

V roce 2014 se vydalo 12 posádek na Gibraltar a v loňském roce do Athén. Pro letošní ročník bylo místo původně plánovaného Istanbulu vybráno bulharské Primorsko. Aby to soutěžní posádky neměly tak jednoduché, tak musí cestou tam projet moldavským Kišiněvem a cestou zpět Dubrovnikem. Také musí splnit 5 úkolů. Trasa bude měřit okolo 5000 kilometrů.

Soutěžit bude 12 smíšených nebo pánských posádek. Závod se nejede jen na čas, ale druhým kritériem je podpora diváků, kteří budou závodníky sledovat ONLINE díky GPS lokátorům a také příspěvkům a fotkám, které budou závodníci vkládat na web závodu www.jedu.cz/stop.

Závod má i charitativní přesah, neboť podporu svému týmu budou diváci vyjadřovat dárcovskou DMS. Z každé DMS půjde 27,50 Kč ve prospěch Konta Bariery. Loni se takto vybralo 60 000 Kč pro skupinu hendikepovaných plavců na mistrovství v plavání v Amsterdamu.

Do konce dubna je možné podat přihlášku. V květnu proběhne kvalifikační závod po České republice a 18. června vyrazí posádky do Bulharska. Zážitky  a fotky loňských účastníků si můžete prohlédnout na webu. Tam si můžete stáhnout i přihlášku. Nejede se jen o titul nejlepšího českého stopaře, ale i o 2 letenky do New Yorku, vyhlídkové lety nad ČR a další výhry.

Reklama

Výběr článků

Načítám