Hlavní obsah

Třetí kolo dorostenecké korfbalové extraligy rozbořilo zaběhlé pořádky

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další pokračovaní České dorostenecké korfbalové extraligy vybočilo ze zažitého rytmu. Dosud neporažené České Budějovice totiž dvakrát prohrály a dovolily oběma přemožitelům – Prostějovu a Šenovu, aby se jim bodově vyrovnali. Ve druhém miniturnaji se dařilo domácímu Náchodu, který ovládl oba duely.

Foto: Jan Pařík

Prostějovský dorost (na snímku) jakop první obral o body České Budějovice

Článek

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Dva favorité ostrouhali, třetí se smál.  V Prostějově se děly zajímavé věci. Domácí tým totiž nejprve oplatil porážku z minulého kola Českým Budějovicím a jako první je letos dokázal porazit. Nejlepší celek dne však byl Šenov. Nejprve proti Jihočechům napodobil domácí Hanáky, a ty pak ve vzájemném zápase dokázal celkem jasně 18:11 porazit.

Šenovští tak po nevydařeném prvním kole pokračují ve spanilé jízdě. Hodně jim k tomu pomáhá kompletní sestava, kterou mají nyní k dispozici. Tu dokonce poprvé v Prostějově vyztužil i znojemský Jan Toufar, který je v havířovském družstvu na hostování. Českobudějovičtí naopak doplatili na zranění Martina Štěpánka.

Jakub Holubčík (hráč, Šenov): „Oproti prvnímu kolu jsme se hodně zvedli. Zápasy sice nebyly moc koukatelné, ale vyhráli jsme je. Konečně jsme nastoupili v plné sestavě, hodně nám pomohl i Honza Toufar ze Znojma. Naopak Budějovice byly oslabené.“

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „V prvním utkání nás zranění Martina Štěpánka hodně ovlivnilo. Jde o našeho důležitého hráče a navíc nám po jeho odchodu zbyli v jedné čtyřce dva malí kluci. Šlo o zlomový bod zápasu. V zápase se Šenovem jsme to poskládali trochu jinak a už to bylo v pořádku. Hráli jsme se soupeřem vyrovnaně, ten nám odskočil až ve třetí části. My jsme pak jeho náskok stáhli a v poslední minutě jsme měli pěkný dvoutakt na vyrovnání. Bohužel jsme ho neproměnili a soupeř to potrestal.“

Prostějov SK RG U19 - České Budějovice KCC Sokol U19 12:9

České Budějovice KCC Sokol U19 - Šenov KC-ZŠ U19 13:15

Prostějov SK RG U19 - Šenov, KC-ZŠ U19 11:18

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH (pořadatel Náchod)

Domácí zabrali a dvěma výhrami se v tabulce dostali na dostřel nejlepších celků. Náchodští dorostenci porazili oba brněnské celky a s šesti body ztrácejí jen jednu výhru na nejlepší týmy soutěže.

Blízko prvního úspěchu v sezoně byl v obou duelech Nový Lískovec, ani jeden zápas však nakonec do vítězného konce nedovedl. Parádní střelecké představení v Pardubicích předvedla Anna Literová z brněnského Korfbal klubu, jež ve dvou kláních zaznamenala sedmnáct tref.

Jakub Pernica (trenér, Nový Lískovec): „Zatím jsme nevyhráli, loni jsme však měli také podobně nevydařený start a nakonec hráli finále. V Pardubicích jsem měl po prvním utkání s Brnem chuť odjet. Hráči si mysleli, že bez problémů vyhrají a na hřišti pak vůbec nechtěli. Navíc mě naštvali tím, že vůbec neposlouchali mé pokyny. Druhé utkání s Náchodem jsem nechal už jen na hráčích a nezasahoval jsem jim do toho. Nakonec je mi líto, že jsme opět nevyhráli. Hráči totiž konečně pochopili, co je to tým a na palubovce to tak vypadalo.“

SK Plhov Náchod U19 - Brno KK U19 15:12

Brno KK U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 17:13

SK Plhov Náchod U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 18:12

Reklama

Výběr článků

Načítám