Hlavní obsah

Trénink juda v japonském rytmu

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 28. a 29.listopadu proběhne školení a trénink trenérů juda v pražské sportovní hale Folimanka. Nedělní den bude věnován žákovskému judu a v pondělí se náš japonský přítel Hirofumi Otsuji bude věnovat vrcholovému judu.

Foto: Jana Horáková

Seminář pro trénery juda vedené japonským Hirofumi Otsuji

Článek

Hirofumi Otsuji, nositel mistrovského stupně pátého danu (černého pásu), je špičkovým odborníkem a manažerem s dlouholetou praxí v japonském judu. Byl členem organizačního výboru světového šampionátu v judu v Tokiu roku 2010 a má bohaté trenérské zkušenosti.

Pan Otsuji rozdělil svůj seminář do dvou dnů. Neděle bude věnována "mladšímu" žákovskému judu a pondělního tréninku se zúčastní již technicky vyspělejší závodníci a členové české reprezentace.

V neděli se účastníci semináře zaměří na samotné vedení tréninku začínajících judistů a zároveň jim bude předvedena metodika chvatů vhodná pro správný technický rozvoj mládeže. Této nedělní části se také zúčastní přibližně 40 mladých českých judistů, jež si japonský trénink zkusí na vlastní kůži a získají tak jistě cenné zkušenosti. Na závěr dne lektor Hirofumi Otsuji poukáže na změny a vývojové trendy světového juda.

V pondělní části, zaměřené převážně na závodní judo, se budou moci naši reprezentanti poměřit s japonským stylem juda a pod dohledem zkušeného lektora rozvíjet své techniky boje a obohatit tak české judo o něco z kolébky tohoto sportu.

Podobné semináře se konají po celém světě a věříme, že spolupráce s japonským lektorem se do budoucna projeví i na výsledcích a kvalitě našeho českého juda.

Na tento seminář večer plynule navazuje sportovně kulturní charitativní akce pod názvem Judo Show Cup 2010. Bližší informace o pořádané akci naleznete zde.

Více informací o semináři s panem Otsuji na pražské Folimance naleznete na oficiálních stránkách českého svazu juda www.czechjudo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám