Hlavní obsah

Trávníky v botanické zahradě jsou stále vyhledávanějším piknikovým místem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zelený pažit, pestrobarevné květiny kolem, štěbetání ptactva, štěbetání dětí, švitoření maminek uvelebených na dekách. K tomu azurově modré nebe, zdánlivě čistý pražský vzduch. Relax, který vyhledává ve venkovní části botanické zahrady v Troji stále více lidí.

Foto: Vratislav Konečný

Polední siesta v botanické zahradě v Troji

Článek

Na trávníku se dobře piknikuje, samozřejmě žádné ohně, jen se rozprostřít a dobře se mít. Pokud se vám nechce deku tahat s sebou, za zálohu dvou stovek vám pokrývku 200 krát 150 cm půjčí u stánku s občerstvením.

Trochu utajená rozhledna

Nabízejí teplé i studené pokrmy, samozřejmě nápoje. K odpočinku se dají využít i velké houpací sítě a lavičky. Přístupové cesty jsou od Troje, nebo od  Bohnic, z té druhé strany budete sestupovat sosnovým lesem, na jehož okraji  stojí dokonale „utajená“ deset metrů vysoká železná rozhledna. Je to škoda, není na ni žádné upozornění, možná by stálo za to na nějaké tabulce seznámit se jménem autora (Čestmír Suška) i s plastikami v horní části zahrady.

Výhled z věže postavené z kovového šrotu je hezký - přes Vltavu a trojský zámek nyní obklopený růžově kvetoucími stromy, na Pražský hrad, Petřín…

Stojí to za to sem zajít, zajímavá je i výstava  fotografií o přírodě na louce pod strání.

Zahrada je otevřena denně mimo pondělky.

Reklama

Výběr článků

Načítám