Hlavní obsah

Tradiční výrobky mají zelenou

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraslice, proutí, šustí, keramika, textil, kroje a krojové součástky, med, mošty, sýry a další kulinární speciality mají od 1. do 31. dubna zelenou. Region Slovácko vyhlašuje v projektu Tradiční výrobek Slovácka jarní kolo příjmu žádostí o užívání stejnojmenné ochranné známky nové výrobce.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Ochranná známka Tradiční výrobek Slovácka zaručuje především kvalitu výrobků, jejich vazbu na vymezené území, tradici výroby a šetrnost k přírodě. Právo k využití značky je udělováno výrobcům na základě posouzení odborné komise na dva roky a je nepřenosné a neprodejné.

Aktuálně má právo užívat tuto ochrannou známku 42 výrobců z celého Slovácka. Hlavním partnerem a garantem autentičnosti a správnosti výběru úspěšných kandidátů je Slovácké muzeu v Uherském Hradišti a Národní ústav Lidové kultury ve Strážnici.

Nositelům ochranné známky zajišťujeme pomoc při prodeji systémem prodejních míst (dovoluje-li to charakter zboží), možnost účastnit se společných akcí, jarmarků, výstav, prezentací, současně poskytujeme marketingový servis (PR články, články průběžně do médií – tisk, televize, vedení webových stránek www.tradicnivyrobek.cz včetně e-shopu, vedení FB stránek, tisk propagačních materiálů, vizitek a další).

Je-li ve vašem okolí či vaší obci výrobce jak užitných předmětů (např. kraslice, proutěné výrobky a další), tak potravinových produktů (např. mošty, sýr, mléko, vejce a další), či poskytovatel služeb (např. sušírna ovoce a další), prosíme o předání informace.

Přihlášku je možné získat na Městském informačním centru v Uherském Hradišti nebo na webových stránkách www.tradicnivyrobek.cz. Termín uzávěrky je 30. dubna.

Podporovatel projektu: Nadace Synot a Město Uherské Hradiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám