Hlavní obsah

Tradiční výrobek Slovácka hledá další výrobce

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraslice, proutí, šustí, keramika, textil, kroje a krojové součástky, ale také med, mošty, sýry a další tradiční kulinární speciality mohou výrobci přihlásit do dalšího kola příjmu žádostí.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu v Uherském Hradišti, který realizuje projekt Tradiční výrobek Slovácka již od roku 2008, vyhlašuje další kolo pro příjem žádostí o udělení ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka.

Podmínkami pro získání ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka jsou vysoká kvalita výrobků, vazba na vymezené území Slovácka, tradice výroby, precizní ruční práce a také šetrný přístup k přírodě. Hlavním partnerem a garantem autentičnosti a správnosti výběru úspěšných kandidátů je Slovácké muzeu v Uherském Hradišti a Národní ústav Lidové kultury ve Strážnici.

Nositelům ochranné známky poskytuje Region Slovácko především marketingový servis, možnost prodeje zboží v prodejní expozici Tradiční výrobek Slovácka v Uherském Hradišti a také účast na společných akcích, jarmarcích, výstavách a prezentacích.

Veškeré informace k výzvě je možné získat v prodejní expozici Tradičního výrobku Slovácka na Masarykově náměstí 21 v Uherském Hradišti nebo na webových stránkách www.tradicnivyrobek.cz. Termín uzávěrky je 30. září 2016.

Související témata:

Výběr článků

Načítám