Hlavní obsah

Tradiční Lednový underground v Kralupech má letos kulatiny

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejně a hned na třech scénách. To bude letošní desátý ročník již zavedeného kralupského hudebního festivalu, kde si na své určitě přijdou vyznavači snad všech hudebních žánrů, tedy s výjimkou vážné hudby a dechovky.

Foto: Martin Tlustý

Českokrumlovští Pub Animals to jistě opět rozbalí v plné parádě, tak jako v květnu na veltruském Dvořákově máji.

Článek

Nebudou chybět písničkáři, folkaři, punkeři, swingeři, jazzmani, rytmy ska a reggae, etnická hudba ani cikánské rytmy.

Letošnímu festivalu bude patřit velký sál kralupského KD Vltava, zdejší digitální kino, kde třeba po filmech s hudební tematikou vystoupí excentrický Xavier Baumaxa, a dále divadelní klubovna, která bude patřit hlavně písničkářům, folkařům, jakož i příznivcům jazzových rytmů.

Na velkém sále v sobotu 14. ledna odpoledne naživo vystoupí bejbypunkový Kašpárek v rohlíku, písničkář a harmonikář Vašek Koubek, českokrumlovská ska a reggae formace Pub Animals, dřívější Dybbuk (dnes Zuby nehty), kladensky hutná kapela Zrní, brněnští Swordfishtrombones, jakož i osmičlenné world music Trio de Janeiro z Litomyšle. Finále večera bude patřit velmi svižným cikánským rytmům v podání Vojty Lavičky a ex-členů skupiny Bengas.

Součástí festivalu budou také filmové projekce. V pátek od 17.30 hodin to bude třeba dokument o Oldovi Říhovi z Katapultu.

Klubová scéna v divadelní klubovně bude od páteční osmé hodiny večerní hostit písničkáře a harmonikáře Vaška Koubka, folkopunk O. G. and the Odd Gifts Ondřeje Galušky, pražské kvinteto Jazzterdays a nakonec kantorský JS Revival a jejich zhudebnělé texty předních českých básníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám