Hlavní obsah

Tradiční férová sobota v Břeclavi

Novinky, Pavlína Božková

V Břeclavi se letos bude konat Férová snídaně již popáté. Tato událost se stává na jižní Moravě příjemnou tradicí. Férová snídaně v Břeclavi, aneb Veřejný nekomerční piknik, se uskuteční v sobotu 13. května od 9:30 v areálu Pod Zámkem, o pohodlné zázemí se postará Cyklosféra.

Foto: NAZEMI

FÉROVÁ SNÍDANĚ 2017

Článek

Na akci se sejdou příznivci fair trade, aby společně posnídali na veřejném místě fairtradové a lokální potraviny a vyjádřili tak podporu produktům, při jejichž výrobě nebyla porušována lidská práva, poškozováno životní prostředí či zneužita dětská práce. Připojí se tak ke statisícům lidí po celém světě, kteří tento den slaví Světový den pro fair trade.

Díky příjemnému prostředí volnočasového střediska Cyklosféra v areálu pod Zámkem bude možné férově posnídat v Břeclavi za každého počasí.

Účastníci si sami přinesou fairtradové a lokální potraviny jako kakao, kávu, čaj, ale třeba i domácí chleba upečený z místní mouky a čerstvých vajec.

„Hlavním tématem snídaně je fair trade v každodenní životě. Chceme upozornit na to, že podpořit lidi, kteří pro nás pěstují kakao nebo kávu, můžeme každý den,“ uvedl Stanislav Komínek z neziskové organizace NaZemi, která akci zastřešuje.

Po této zdravé snídani si sobotu v Břeclavi užijete opravdu dosyta. Odpoledne totiž začne multižánrový festival Cukrovart, který rozproudí prostory bývalého cukrovaru bohatým programem. V Renahall budou ke zhlédnutí zajímavé výstavy, divadla i koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám