Hlavní obsah

Tradice na Českobudějovicku stále dodržují

Novinky, Roman Jinšík ml.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční průvod masek na Českobudějovicku už pořádají po čtyřicáté. V sobotu v průvodu nechyběly masky z filmových pohádek, lesních skřítků ani postavy z komedií.

Foto: Roman Jinšík ml.

Průvod masek

Článek

V Litvínovicích na Českobudějovicku pořádá Tradiční průvod masek Sdružení litvínovických žen. "Masek se zúčastňuje čím dál tím více, ale při průvodu občas nějaké průvod opustí. Stále jsme spokojeni," řekla místopředsedkyně Pavla Kubíčková.

Průvodu se zúčastnilo kolem 30 masek, například se jednalo o postavy JŮ a HELE, Asterixe a Obelixe, medvěda, vrány, kartářky, princezny, mořskáé panny a dalších.

Průvod začal zhruba v 10 hodin a končit měl okolo 18. hodiny. Masky musely obejít každý dům. Konečnou stanicí byl hostinec U Zlaté stoky, kde se účastníci mohli ohřát a občerstvit.

Litvínovické ženy už mezitím myslí na další akci: zvou na tradiční maškarní bál, a to dne 25.2. 2012, od 20:00 hodin. Masky jsou opět nutností. Bál se koná v hostinci U Zlaté stoky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám