Hlavní obsah

Touhy Heleny Vondráčkové zabodovaly v žebříčku TOP 20, který sestavili návštěvníci hudebního serveru

Novinky, Robert Rohál

Na druhém místě v žebříčku TOP 20 domácích alb, který zveřejnil v minulých dnech www.musicserver.cz, skončilo CD Touhy Heleny Vondráčkové. Žebříček sestavili návštěvníci tohoto serveru, respektive posluchači české pop music.

Foto: archiv autora

Album Touhy se Heleně Vondráčkové vyloženě povedlo.

Článek

Zatímco na prvním místě žebříčku se umístilo CD Moruša biela slovenské interpretky Jany Kirschner, dále se v TOP 20 objevila například alba Lucie Vondráčkové, skupiny Mandrage, Gabriely Gunčíkové nebo Báry Basikové.

Se svým posledním řadovým albem Touhy slaví zpěvačka úspěch, vyloženě jí prospěla spolupráce s mladými českými hudebními skladateli a textaři. Mnohé z písní z CD Touhy zpívá už i na koncertech, což poprvé předvedla během své prosincové show v pražské Lucerně.

A kde se vzali všichni ti mladí autoři, co jí napsali písničky pro nové album? „Buď jsem je oslovila já, například Ondřeje Brzobohatého, Davida Deyla nebo Václava Noida Bártu, anebo mi své písničky nabídli oni sami,” řekla Helena Vondráčková.

„Zajímavé bylo, jak jsem přišla k písni 2000 perel. Bylo to na vystoupení v jižních Čechách, kde jsem byla představena hudebníkovi Janu Dvořákovi. Dříve psával krásné písně pro Petra Muka. Nabídl mi baladickou píseň s poetickým textem, kterou jsem si hned zamilovala a zařadila až na samý konec alba. Faktem je, že jsme tohle album připravovali rok a měli z čeho vybírat, písniček se sešlo dost,” dodala.

Některé písně z úspěšného alba Touhy zazpívá Helena Vondráčkové zcela určitě na speciálním "narozeninovém" koncertě, který proběhne 4. července na nádvoří hradu Karlštejn. Letos by měla zpěvačka natočit také další album, ale to by nemělo přinést novinky, nýbrž vánočně laděné písně.

Další informace: www.musicserver.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám