Hlavní obsah

Tomáš Štverák se vrací na hostování do futsalového týmu INDOSS Plzeň

Novinky, Michael Sinkule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odchovanec Plzně, který přestoupil do Bohemians a poté do Benaga Zruč nad Sázavou, je na zbytek sezóny zpět doma. Ve středu již s druholigovým futsalovým týmem trénoval a v pátek si připíše za INDOSS před domácím publikem další start.

Foto: Michael Sinkule

Štverák zpět v Plzni

Článek

„V úterý již bylo jasné, že Tomáš Štverák bude v Plzni. Hostování Tomáše Štveráka ve futsalovém mateřském klubu se v tajnosti drželo pár dní. 

Má za sebou první středeční trénink, převzal si věci a je připraven pomoci,” informoval předseda klubu Petr Šindelář.

„Děkujeme Benagu za rychlost vyřízeného hostování. Nebyl sebemenší problém. S Benagem máme dobré vztahy,” dodal Šindelář.

I toto hostování přišlo včas. INDOSS momentálně trápí marodka a Tomáš hned v pátek nastoupí do utkání proti Jablonci.

Na několik otázek nám Tomáš Štverák odpověděl:

Proč hostování v Plzni?

Chci pomoci Plzni zpět do 1. ligy. Nechci teď jezdit týdně mimo Plzeň, chci být více doma v Plzni. Už kvůli manželce, zaměstnání a sportu. Trénuji v Plzni i velký fotbal, ale futsal je sport číslo jedna. 

Co váš potěšilo při příchodu do Plzně?

V Plzni je skvělá parta. Těším se mezi kluky. Dokonce mi udělala velkou radost i ta možnost mít číslo 28, které je překvapivě v Plzni volné. 

Jakou roli budete mít v Plzni?

Nemusím být jen stroj na góly. I když se to často očekává. Chci přidat svoji zkušenost a držení míče. Dva měsíce jsem měl pauzu a musím se do toho znovu dostat. Opravdu chci zapadnout do týmu a bavit se futsalem.

Co rodinné zázemí?

Mám skvělou manželku, která mě podporuje. Chceme stavět dům. K tomu bychom chtěli i rozšířit rodinu o miminko. Proto i ten návrat do Plzně. A dalším důvodem je práce. Mám teď dobré zaměstnání a sám už vím, že futsal mě nebude živit celý život. 

Hostování skončí po sezóně? Co budete dělat?

Ano, jsem v Plzni na hostování do konce sezóny. Uvidíme s vedením a trenérem, jak se domluvíme dál. Bude to i o tom, jak se domluví Indoss s Benagem. V Plzni bych rád zůstal i nadále. K tomu bych mohl pomoci i u juniorky. Opravdu zatím předbíhám. Je ještě čas.

A na co se v Plzni těšíte?

Na fanoušky Plzně, fanatici jsou doma znát. Dále na to, že budu po skoro dvouměsíční pauze hrát. A k tomu, že se na mě přijdou podívat přátelé z Plzně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám