Hlavní obsah

Tomáš Ouředníček představil svou dakarskou káru

Novinky, Jaroslav Blažek

Pořad z Youtube Ukaž Káru si v neděli 20. října přijel do Milovic prohlédnout a vyzkoušet káru Tomáše Ouředníčka – Ford Ranger Dakar.

Foto: Jaroslav Blažek

Ukaž káru v Milovicích

Článek

Tomáše Ouředníčka a jeho tým přivítali Milovice vyzdobené podzimními barvami a celkem příjemným počasím. Odpoledne dokonce vysvitlo sluníčko. Závodní speciál Ford Ranger Dakar najezdil po offroadové trati více než sto kilometrů. Tyto kilometry byly využity nejen k natáčení, ale i k odladění nového nastavení podvozku.

Jako nejmladší člen týmu se představil syn Tomáše Ouředníčka Matěj Ouředníček, který zatím jezdí s buginou RacerBuggy 125 YAMAHA autokros, ale již nyní se připravuje na Dakar 2029. Jeho úspěšné působení v MMČR ocenila firma PRIM sportovními hodinkami s věnováním.

A aby se hosté během testování nenudili, byla pro ně připravena prezentace týmu i produktů sponzorů. K vidění byla i výstavka našich fotografií s průřezem fotografií pořízených během letošních závodů, které tým absolvoval. Ale zajímavější byla výstavka vybraných trofejí. Nejzajímavější mezi nimi byla soška beduína za třetí místo v kategorii T1.1 na rally Dakar v roce 2009.

Tomáš Ouředníček den zhodnotil slovy: „Natáčení jsme využili i k rozsáhlému testování. Jsem moc spokojený. I nové pneumatiky GoodYear Wrangler MTP Kevlar, které nám poskytla firma Premio pneu Kafka, se osvědčili a jsem s nimi spokojen. Nyní ještě zbývá výměna motoru a můžeme vyrazit na Dakar.“

David Křípal se připojil: „Podvozek je nyní super. Až dořešíme výpadky výkonu, bude naše auto dokonalé.“

Takže hodně štěstí na Dakaru 2020!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám