Hlavní obsah

To nejlepší ze světového knižního designu na Designbloku 2014

Novinky, Klára Kvitová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci programu prestižní přehlídky designu Designblok představí nakladatelství Edition Lidu několik desítek knih z 37 zemí světa. Součástí výstavy bude také slavnostní vyhlášení oceněných projektů v rámci mezinárodní soutěže ART BOOKS WANTED International Award 2014.

Foto: Klára Kvitová

Výstava ART BOOKS WANTED 2013

Článek

ART BOOKS WANTED International Award v rámci svého třetího ročníku představí oceněné projekty v 11 kategoriích a také hlavního vítěze celé soutěže, který obdrží hlavní cenu 1000euro.

ART BOOKS WANTED je nejen ocenění ale mezinárodní prostor pro prezentaci, sdílení a hodnocení projektů jak začínajících mladých umělců, tak zkušených profesionálů. Letošního ročníku soutěže se účastnilo více než 250 účastníku z 37 zemí světa. Návštěvníci výstavy mají tedy možnost shlédnout knihy z různých kontinentů a ovlivněné rozličnými kulturami. Rozmanitost vystavovaných projektů je jedna z unikátních předností této mezinárodní soutěže.

Svými slovy to ostatně dokládá i hlavní organizátor a zakladatel soutěže Sylvain Favardin: „Hlavním kouzlem této soutěže je to, že máme možnost vidět několik stovek projektů doslova na jednom stole. Každá kniha je unikátní, každá disponuje jiným přístupem, stylem, tématem. Nemůžeme říct, že něčí přístup je lepší než přístup někoho druhého, všechny projekty jsou i pro nás velmi inspirující a obohacující.”

Projekty jsou každoročně posuzovány porotou složenou z profesionálních kurátorů a vydavatelů z Česka i ze zahraničí. Projekty letošního ročníku hodnotili Dilleta Colombo, Adéla Kučerová, Sylvain a Ludmila Favardin, Sergio Caruso a Yvona Ferencová.

Porotci se shodli ve volbě hlavního vítěze a výhercích v 11 kategoríích. Bylo uděleno také několik čestných uznání. Všechny oceněné projekty budou vystaveny v rámci prezentace ART BOOKS WANTED International Award pořádané mezinárodním nezávislým nakladatelstvím Edition Lidu.

Edition Lidu dává prostřednictvím ocenění ART BOOKS WANTED možnost prezentace umělcům z celého světa. V rámci přehlídky Designblok je edition lidu průkopníkem v prezentaci uměleckých knih a knižního designu. Edition Lidu se také pravidelně účastní výstav a festivalů v zahraničí např. Milan Design Week, Fruit focus on Contemporary art v Bologni nebo Operae Design Festival v Turíně.

Slavnostní vyhlášení za účasti autorů a dalších významných hostů se bude konat 7. října v 19hodin v Openstudiu v centru Prahy v renesančním domě U Minuty na Staroměstském náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám